H Polyeco Group στη Γενεύη για την έκθεση Technology Fair

H Polyeco Group στη Γενεύη για την έκθεση Technology Fair

84
H Polyeco Group στη Γενεύη για την έκθεση Technology Fair

H εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων Polyeco Group, συμμετείχε στην Έκθεση Technology Fair, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Απριλίου 2017 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Γενεύης (CICG), στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών (Conference of the Parties – COPs) των Τριών Συμβάσεων (Βασιλείας, Ρότερνταμ και Στοκχόλμης).

H Έκθεση Technology Fair διεξήχθη με στόχο να προωθηθεί η υιοθέτηση της τεχνολογίας στην εφαρμογή των τριών συμβάσεων, με τη συμμετοχή τόσο του ιδιωτικού τομέα και της βιομηχανίας, όσο και άλλων σχετικών εταίρων, όπως ακαδημαϊκοί κύκλοι, ερευνητικά ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και διακυβερνητικοί οργανισμοί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Διάσκεψη των Τριών Παγκόσμιων Συμβάσεων (Βασιλείας, Ρότερνταμ και Στοκχόλμης) πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και σε αυτή ορίζονται όλα τα θέματα που αφορούν τον έλεγχο των επικίνδυνων χημικών και την ασφαλή διαχείριση των αποβλήτων. Στο πλαίσιο της διάσκεψης, εκπρόσωποι από 186 χώρες έλαβαν σημαντικές αποφάσεις στις 2 βδομάδες που διήρκησε η Διάσκεψη και συμφώνησαν για ένα νέο κύκλο διαπραγματεύσεων σε δύο έτη.

Η Έκθεση ήταν μια σημαντική ευκαιρία για ανοιχτές συζητήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με την βιώσιμη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, για ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και πληροφοριών καθώς και για την ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ζητημάτων.

Η παρουσία της Polyeco Group στην Έκθεση Technology Fair είχε διττή σημασία. Σε επιχειρηματικό επίπεδο παρουσιάστηκε η διεθνής εμπειρία της εταιρείας στην υλοποίηση έργων διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων (φυτοφαρμάκων, πολυχλωριωμένων διφαινύλιων (PCBs)) στην Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα έστειλε και το μήνυμα για ένα μέλλον περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης χημικών και αποβλήτων.

Polyeco_COPs 2017 (5)

Παράλληλα, στην Έκθεση Technology Fair, εκπροσωπήθηκε και η Πρωτοβουλία της Polyeco για την Σύγχρονη Τέχνη (PCAI). Το Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI) αποτελεί μία καλλιτεχνική πρωτοβουλία η οποία δίνει το έναυσμα σε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα τα οποία συμβάλουν στον διάλογο για την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αφυπνιστεί η περιβαλλοντική συνείδηση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Το PCAI αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Polyeco, με σκοπό η σύγχρονη τέχνη να λειτουργήσει ως καταλύτης για τον διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών γύρω από το περιβάλλον και την προστασία του.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών να ενημερωθούν για το PCAI, και την έκθεση Paratoxic Paradoxes που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την αιγίδα του, στο Μουσείο Μπενάκη.

Polyeco_COPs 2017 (1)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.