H SM Line εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των containerships

H SM Line εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των containerships

132
H SM Line εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των containerships

Η SM Line αποτελεί μια νέα ναυτιλιακή εταιρεία της Νότιας Κορέας, η οποία κάνει ένα δυναμικό άνοιγμα στη ναυλαγορά των εμπορευματοκιβωτίων. Από τον περασμένο Δεκέμβριο που ιδρύθηκε η εταιρεία έχει εισέλθει δυναμικά στην εν λόγω αγορά με την απόκτηση αλλά και τη ναύλωση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Σύμφωνα με την Alphaliner, η SM Line στο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων μηνών έχει αποκτήσει 17 containerships, 11 εκ των οποίων ανήκαν στην χρεωκοπημένη Hanjin Shipping. Στόχος της εταιρείας είναι να απασχολεί η ίδια τα πλοία της, αλλά προς το παρόν ένα μέρος αυτών τα ναυλώνει σε μεγάλες εταιρείες μεταφοράς containers, όπως η MSC και η MOL. Πέρα από τον στόλο που διαθέτει, η SM Line την παρούσα περίοδο ναυλώνει πέντε containerships μεγέθους 704 TEUs έως 1.550 TEUs τα οποία διεξάγουν δρομολόγια μεταξύ ασιατικών χωρών.

Στόχος της SM Line είναι να γίνει τα επόμενα χρόνια μία από τις 20 κορυφαίες εταιρείες στην αγορά των containerships. Προς το παρόν η SM Line δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά της Ασίας, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να εκτελεί δρομολόγια προς τη δυτική ακτή των ΗΠΑ με προορισμό το Long Beach. O Πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Kim Chill- Bong, ανακοίνωσε σε κορεάτικα μέσα ότι στόχος της εταιρείας είναι από το 2018 να ξεκινήσει δρομολόγια και προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ με λιμάνια προσέγγισης τη Σαβάννα και τη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο, μέχρι τα τέλη του 2018, τα έσοδα από τις δραστηριότητές της να ξεπεράσουν τα $835 εκατ.

Φωτό: smlines.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.