Μνημόνιο αλληλοκατανόησης υπέγραψαν UNCTAD και MarineTraffic

Μνημόνιο αλληλοκατανόησης υπέγραψαν UNCTAD και MarineTraffic

327
Μνημόνιο αλληλοκατανόησης υπέγραψαν UNCTAD και MarineTraffic

Η κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών στην καταγραφή της θέσης των πλοίων, η MarineTraffic και η UNCTAD (United Nations Conference on Trade and Development) υπέγραψαν μνημόνιο αλληλοκατανόησης (MoU), σύμφωνα με τους όρους του οποίου οι δύο συμβαλλόμενοι θα μοιράζονται δεδομένα και πληροφορίες που θα επιτρέψουν την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και θα συμβάλλουν στην καλύτερη ανάλυση των τάσεων του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου.

Η UNCTAD, η οποία εδρεύει στην Γενεύη, διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ενσωμάτωση των αναπτυσσόμενων οικονομιών στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, με τη ναυτιλιακή έρευνα, την διαμόρφωση πολιτικών και την συλλογή δεδομένων να αποτελούν σημαντικά εργαλεία στο έργο της. Από την άλλη η MarineTraffic συγκεντρώνει δεδομένα από το σύστημα AIS (Automatic Identification System) των πλοίων μέσω ενός δικτύου επίγειων και δορυφορικών δεκτών. Ως αποτέλεσμα η εταιρεία καταγράφει σε μηνιαία βάση 800.000.000 γεωγραφικές συντεταγμένες από τις θέσεις πλοίων καθώς και 18.000.000 κινήσεις πλοίων εντός λιμένων. Η εταιρεία διαθέτει τη δυνατότητα μέσω εξελιγμένων αλγορίθμων να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα από τα δεδομένα που συγκεντρώνει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.