Μειώνεται σημαντικά η ναυπηγική δραστηριότητα των κινέζικων ναυπηγείων

Μειώνεται σημαντικά η ναυπηγική δραστηριότητα των κινέζικων ναυπηγείων

125
Μειώνεται σημαντικά η ναυπηγική δραστηριότητα των κινέζικων ναυπηγείων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η China Association of the National Shipbuilding Industry (CANSI), τα ναυπηγεία της χώρας κατέγραψαν μείωση στις παραγγελίες που έλαβαν για νέα πλοία το πρώτο τετράμηνο του 2017, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές του έτους έως τα τέλη του περασμένου Απριλίου, τα ναυπηγεία της Κίνας ανέλαβαν να ναυπηγήσουν πλοία χωρητικότητας 6,65 εκατ DWT, μείωση κατά 51,8% σε σχέση με την χωρητικότητα των πλοίων που είχαν συμφωνήσει να ναυπηγήσουν την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Μέχρι τα τέλη του περασμένου Μαρτίου το βιβλίο των παραγγελιών των κινέζικων ναυπηγείων περιελάμβανε τη ναυπήγηση πλοίων χωρητικότητας 86,62 εκατ. DWT, αριθμός που αντιπροσωπεύει μείωση κατά 30,3%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και μείωση της τάξεως του 13%, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία που υπήρχαν στα τέλη του περασμένου έτους. Επιπλέον, σύμφωνα με την CANSI, μέσα στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου του τρέχοντος έτους, τα ναυπηγεία της Κίνας είχαν ολοκληρώσει τη ναυπήγηση πλοίων συνολικής χωρητικότητας 18,56 εκατ. DWT, αύξηση κατά 71,9% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της CANSI, η αξία των πλοίων που ναυπήγησαν τα 80 κύρια ναυπηγεία της χώρας το διάστημα των πρώτων τεσσάρων μηνών του τρέχοντος έτους ανέρχεται σε $16,7 δις, μείωση κατά 8,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Τα έσοδα των ναυπηγείων αυτών ανήλθαν σε $12 δις περίπου, μείωση κατά 10% σε σχέση με το 2016, ενώ τα κέρδη τους υπολογίζονται σε $87 εκατ. περίπου, αντιπροσωπεύοντας μείωση 45%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Φωτό: csbcnet.com.tw

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.