Η OOCL παραλαμβάνει containership των 21.413 TEUs

Η OOCL παραλαμβάνει containership των 21.413 TEUs

466
Η OOCL παραλαμβάνει containership των 21.413 TEUs

Σε τελετή ονοματοδοσίας που έγινε πρόσφατα σε ναυπηγείο της Samsung Heavy Industries, η Orient Overseas Container Line (OOCL) έδωσε το όνομα «OOCL Hong Kong» στο νέο της containership των 21.413 TEUs, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο containership του κόσμου από άποψη μεταφορικής ικανότητας. Ακολουθεί το «Madrid Maersk» το οποίο έχει μεταφορική ικανότητα 20.600 TEUs και μετά το «MOL Triumph» των 20.200 TEUs.

Σύμφωνα με τον κ. C. C. Tung, Πρόεδρο της Orient Overseas (International) Limited, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο και την αυξανόμενη πίεση για εξοικονόμηση πόρων, είναι αναγκαίο να πάρει η εταιρεία την απόφαση να ναυπηγήσει μεγάλα πλοία με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, έτσι ώστε να ενισχύσει περαιτέρω την θέση της ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο πλοίο της OOCL θα εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Ασίας και Ευρώπης διαμέσου της διώρυγας του Σουέζ.

Φωτό: oocl.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.