Τα BWMS στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Lloyd’s Register

Τα BWMS στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Lloyd’s Register

276
Τα BWMS στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Lloyd’s Register

Την Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, ο Lloyd’s Register διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του στον Πειραιά workshop, με θέμα τα νέα προσφερθέντα συστήματα Ballast Water Management. Το workshop πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόταση των μελών της Τεχνικής Επιτροπής του LR, κατά την τελευταία συνεδρίαση της, το Νοέμβριο του 2016.

Σκοπός του workshop ήταν η διάχυση γνώσης σχετικά με την εγκατάσταση, τη λειτουργία αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα συστήματα BWΜ, ανάμεσα στα μέλη της Eπιτροπής και τα στελέχη του Lloyd’s Register. Η μεθοδολογία για την έρευνα που πραγματοποίησε ο LR, βασίστηκε σε ερωτηματολόγια, τα οποία συμπληρώθηκαν από τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής.

C_i8PV5XkAAceGm

Κατά τη διάρκεια του workshop, ο κ. Χαράλαμπος Αναστασάκης, LR Senior Specialist στο Piraeus Technical Support Office, πραγματοποίησε παρουσίαση του κανονιστικού πλαισίου της BWT αλλά και των αποτελεσμάτων της έρευνας του LR. Επιπλέον, ο κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος, LR Lead Specialist στο Piraeus Technical Support Office, παρουσίασε την εμπειρία του LR στην εγκατάσταση και την έγκριση των συστημάτων BWM. Στη συνέχεια ακολούθησε μια εις βάθος συζήτηση, την οποία συντόνισε η κα Βάγια Χατζηγιάννη (Minerva).

Τα πορίσματα του workshop θα χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση των σημείων όπου θεωρείται απαραίτητη η τεχνική παρέμβαση των σχεδιαστών και των κατασκευαστών των συστημάτων, της πλοιοκτησίας και των νηογνωμόνων, για τη βελτίωση των συστημάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.