Στην ανανέωση του στόλου της στοχεύει η Odfjell

Στην ανανέωση του στόλου της στοχεύει η Odfjell

76
Στην ανανέωση του στόλου της στοχεύει η Odfjell

Ο νορβηγικός όμιλος Odfjell κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2017 κέρδη ύψους $2 εκατ., μείωση δηλαδή κατά 90% περίπου σε σχέση με τα κέρδη ύψους $24 εκατ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Ο Kristian Mørch, CEO της Odfjell τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι το 2017 είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για τη διεθνή ναυτιλία, η εταιρεία έχει καλές επιχειρησιακές επιδόσεις. Στόχος της Odfjell είναι να ανανεώσει πλήρως το στόλο της από chemical tankers για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις.
Έχει ενδιαφέρον ότι από τις αρχές του 2017 μέχρι πρότινος η εταιρεία έχει οδηγήσει προς διάλυση 4 πλοία, ενώ έχει εντάξει στο στόλο της άλλα 7.
Επιπλέον η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιο που κατέχει από τον τερματικό σταθμό εφοδιασμού chemical tankers στη Σιγκαπούρη, αλλά και γενικά να προβεί σε πώληση όσων τερματικών σταθμών δεν αποφέρουν κέρδη στην εταιρεία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.