Οι ομολογιούχοι αντιδρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Rickmers

Οι ομολογιούχοι αντιδρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Rickmers

187
Οι ομολογιούχοι αντιδρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Rickmers

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Handelsblatt» οι τελευταίες ημέρες ήταν ιδιαιτέρως δύσκολες και απαιτητικές για τους συμβούλους της ναυτιλιακής εταιρείας Rickmers. Για πολλούς μήνες μία ομάδα δικηγόρων, τραπεζιτών και ειδικών σε αναδιαρθρώσεις εταιρειών συνεργάστηκαν μαζί με τον ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής Bertram Rickmers πάνω σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, καθώς η τελευταία αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.
Να σημειωθεί ότι η γερμανική εταιρεία διαχειρίζεται ένα στόλο 114 πλοίων και καταγράφει σημαντικές ζημίες. Μόνο για το 2016 οι ζημίες ανήλθαν σε 341 εκατ. ευρώ.
Το σχέδιο έχει ήδη κοινοποιηθεί στους ομολογιούχους και τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι το αντιμετώπισαν μάλλον με καχυποψία. Μάλιστα, αρκετοί εξ αυτών θεωρούν πως αγνοήθηκαν οι απόψεις τους και δεν επιθυμούν να δώσουν την έγκρισή τους για την εφαρμογή του, ενώ εκφράζουν την άποψη πως το σχέδιο που τους παρουσιάστηκε ευνοεί τις τράπεζες και όχι τα συμφέροντα των ιδίων.
Πλέον η σωτηρία της Rickmers περνά από τις αποφάσεις των τραπεζών (κυρίως της HSH Nordbank και της UniCredit) για χρηματοδότηση της εταιρείας, αλλά εξαρτάται και από το κατά πόσο θα αποδεχθούν στην πλειονότητά τους οι ομολογιούχοι το σχέδιο αναδιάρθρωσης αλλά και από το εάν ο ισχυρός άνδρας του ομίλου, Bertram Rickmers, θα συνεισφέρει εν τέλει εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική του περιουσία για τη σωτηρία της ιστορικής γερμανικής εταιρείας.
Εάν τράπεζες, ομολογιούχοι και Bertram Rickmers δεν συμφωνήσουν στο σχέδιο αναδιάθρωσης, τότε για την ιστορική γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία η πτώχευση δεν θα είναι μακρυά, όπως σημειώνει σε σχετικό της άρθρο η «Tiroler Tageszeitung».

Φωτό: marinetraffic.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.