H Airbus συνεχίζει τη διείσδυσή της στην αμερικανική αγορά

H Airbus συνεχίζει τη διείσδυσή της στην αμερικανική αγορά

82
H Airbus συνεχίζει τη διείσδυσή της στην αμερικανική αγορά

Η αμερικανική Delta Air Lines ανακοίνωσε πως προχωρά σε μία ακόμα, την τέταρτη κατά σειρά, παραγγελία της προς την ευρωπαϊκή Airbus, η οποία αφορά σε 30 επιπλέον αεροσκάφη τύπου A321ceo, τα οποία θα ενταχθούν στο στόλο της.
Η παράδοση του πρώτου A321 προς την Delta πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ με την παρούσα παραγγελία, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία θα έχει παραγγείλει συνολικά 121 αεροσκάφη Α321.
Αρκετά από τα αεροσκάφη Α321, που έχει παραλάβει η Delta, έχουν κατασκευαστεί στη μονάδα της Airbus που η εταιρεία διατηρεί στην Ατλάντα (Mobile). Εκτιμάται, πως από τις εγκαταστάσεις της Airbus στην Ατλάντα μέχρι το τέλος του 2017 θα κατασκευάζονται κατά μέσο όρο τέσσερα αεροσκάφη το μήνα, με τα περισσότερα εξ αυτών να προορίζονται για τους Αμερικανούς πελάτες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας κατασκευής αεροσκαφών.
Η Delta στα τέλη Απριλίου διέθετε στο στόλο της συνολικά 187 αεροσκάφη Airbus και συγκεκριμένα 145 αεροσκάφη της οικογένειας Α320 και 42 αεροσκάφη της οικογένειας αεροσκαφών Α330.

Φωτό: airbus.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.