H 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ

H 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ

224
H 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ

Στις 00.01 το ξημέρωμα της Τρίτης, 16 Μαΐου, ξεκινά η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και θα λήξει στις 24.00 της Τετάρτης 17 Μαΐου.
Η ΠΝΟ αναφέρει πως «οι ναυτεργάτες ενώνουν τη φωνή και τη δύναμή τους με τους λοιπούς εργαζομένους της χώρας βροντοφωνάζοντας ‘πάρτε πίσω τα νέα μέτρα’ και διατρανώνουν για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για την επίλυση των ειδικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος».
“Στη διάρκεια των επτά μνημονιακών χρόνων, οι Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, ένιωσαν στο πετσί τους, όσο κανένας άλλος, τις συνέπειες των αντεργατικών μέτρων των μνημονίων που οδήγησαν στην αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, αλλά και των συνδικαλιστικών ελευθεριών» καταλήγει η ανακοίνωση.
Μετά τη λήξη της απεργίας θα συγκληθεί νέο συμβούλιο που θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή όχι των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.