Περαιτέρω ανάπτυξη στην Ασία αναμένει η Rio Tinto

Περαιτέρω ανάπτυξη στην Ασία αναμένει η Rio Tinto

65
Περαιτέρω ανάπτυξη στην Ασία αναμένει η Rio Tinto

Ο αυστραλέζικος κολοσσός Rio Tinto που δραστηριοποιείται σε εξορύξεις μεταλλευμάτων αναμένει να συνεχιστεί η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας τόσο το 2017 όσο και το 2018.
Ο Jean Sebastien Jacques, Διευθύνων Σύμβουλος της Rio Tinto, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος, ανέφερε ότι «ο μόνος προβληματισμός έχει να κάνει με τυχόν γεωπολιτικές ανακατατάξεις», συμπληρώνοντας ότι «η κινεζική κυβέρνηση θα πάρει οποιοδήποτε πρόσφορο μέτρο προκειμένου να διατηρήσει την οικονομική ανάπτυξη».
Η οικονομία της Κίνας παρουσίασε ανάπτυξη κατά 6,9% το πρώτο τρίμηνο του 2017, υποβοηθούμενη από τη βιομηχανική παραγωγή. Ο Jacques εξέφρασε ωστόσο την πεποίθησή του ότι «κυρίως λόγω της περιβαλλοντικής ρύπανσης, η αναθεώρηση σχετικά με το ύψος της παραγωγής σιδήρου στην Κίνα, είναι παραπάνω από βέβαιη, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρές ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας μας».
Η Κίνα αποτελεί σημαντικό εξαγωγικό προορισμό για την αυστραλέζικη Rio Tinto, η οποία ανακοίνωσε κέρδη $4,6 δις. για το 2016.
Το 2017 για την παγκόσμια οικονομία ξεκίνησε με βελτιωμένες συνθήκες για τη βιομηχανική παραγωγή, όμως οι πιέσεις στα κόστη παραγωγής και οι σχετικά σφιχτές πιστωτικές διευκολύνσεις από τις τράπεζες σε ΗΠΑ, Κίνα και Μεγάλη Βρετανία περιορίζουν σημαντικά τις πωλήσεις των πολυεθνικών εταιρειών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.