Κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2017 για την Petrobras

Κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2017 για την Petrobras

56
Κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2017 για την Petrobras

Η Petrobras ανακοίνωσε ότι προχωρά κανονικά το πρόγραμμα εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων μετά και από απόφαση που εξέδωσε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βραζιλίας, σύμφωνα με το οποίο εγκρίθηκε η πώληση των μετοχών που κατέχει η εταιρεία στην θυγατρική της, BR Distribuidora.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο CEO της Petrobras, Pedro Parente, έχει αναφερθεί στο επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας για την περίοδο 2017-2021, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα προχωρήσει σε πωλήσεις των θυγατρικών της βιομηχανικών μονάδων που αφορούν σε τομείς πετροχημικών, βιοκαυσίμων και λιπασμάτων με στόχο να μειώσει τα χρέη της. Στόχος επίσης της εταιρείας είναι να επικεντρωθεί στις πιο κερδοφόρες δραστηριότητές της, όπως είναι οι γεωτρήσεις πετρελαίου. Η πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας στοχεύει επιπλέον να επενδύσει $74,4 δις σε έργα για την περαιτέρω παραγωγή πετρελαίου καθώς και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας κατέγραψε κέρδη ύψους $1,2 δις για το πρώτο τρίμηνο του 2017, αντιστρέφοντας τα αρνητικά αποτελέσματα της αντίστοιχης περιόδου του 2016, όταν η εταιρεία είχε καταγράψει ζημιές ύψους περίπου $390 εκατ. Τα κέρδη της εταιρείας αποδίδονται στις προσπάθειες αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της, στον περιορισμό των λειτουργικών της εξόδων και στην πώληση, έναντι $5,2 δις, μιας μονάδας παραγωγής φυσικού αερίου.

Φωτό: petrobras.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.