Αγορά ενός Capesize για τη Navios Maritime Partners

Αγορά ενός Capesize για τη Navios Maritime Partners

170
Αγορά ενός Capesize για τη Navios Maritime Partners

Ακόμα ένα πλοίο ανακοίνωσε ότι απέκτησε η Navios Maritime Partners L.P. Πρόκειται για ένα μεταχειρισμένο Capesize, ναυπηγημένο στη Νότια Κορέα το 2011, χωρητικότητας 179.016 dwt. Το συνολικό τίμημα απόκτησης ανέρχεται σε $31,05 εκατ., ενώ η παραλαβή του προγραμματίζεται για τον Ιούνιο.
Η εταιρεία αναμένει έσοδα που θα μπορούσαν να φτάσουν σε $2,6 εκατ. σε ετήσια βάση και σε πλήρη χρήση του πλοίου, ενώ έχει ήδη συμφωνηθεί η χρονοναύλωση του έως το πρώτο τρίμηνο του 2018 (με ναύλο $11.733/ημερησίως). Η χρηματοδότηση της απόκτησης του πλοίου θα προέλθει από την υφιστάμενη ρευστότητα της εταιρείας και χρήση των υφιστάμενων πιστωτικών διευκολύνσεων που διαθέτει η εταιρεία από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Πρόκειται για το πέμπτο πλοίο που αποκτά η Navios εντός των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2017 (δύο Panamax και τρία Capesize) με τη συνολική χωρητικότητα τους να φτάνει τις 690.000 dwt και με συνολικό τίμημα απόκτησης τα $114 εκατ. Συνολικά η εταιρεία θα διαχειρίζεται στόλο 35 πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.