Ο παλμός των ναυτιλιακών επιχειρήσεων

Ο παλμός των ναυτιλιακών επιχειρήσεων

129
Ο παλμός των ναυτιλιακών επιχειρήσεων

Συμφωνία της Bahri με την Hyundai Heavy Industries

H National Shipping Company of Saudi Arabia (Bahri) και η Hyundai Heavy Industries υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) για την παροχή τεχνολογικών καινοτόμων λύσεων στον τομέα όχι μόνο της ναυπήγησης πλοίων, αλλά και των μεταφορών και των logistics. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν στενά για τη ναυπήγηση 34 πλοίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών και η μεταξύ τους σχέση ενισχύθηκε περαιτέρω με την κατασκευή και λειτουργία ενός ναυπηγείου στη Σαουδική Αραβία με τη συμμετοχή της Saudi Aramco και της Maritime Offshore Limited (Lamprell).

Ζημιές για την Nordic American Tankers

Η Nordic American Tankers (ΝΑΤ) κατέγραψε ζημιές ύψους $3,4 εκατ. για το πρώτο τρίμηνο του 2017, συγκριτικά με τα κέρδη ύψους $29,3 εκατ. για την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2017 ανήλθαν σε $5,1 εκατ. ποσό σημαντικά χαμηλότερο από τα από τα $33,6 εκατ. του 2016. Η εταιρεία προσπαθώντας να επανέλθει οικονομικά έχει αναπτύξει ένα στρατηγικό πλάνο με βάση το οποίο έχει προβεί σε νέες παραγγελίες πλοίων. Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου η εταιρεία παρέλαβε το νεότευκτο Suezmax «Nordic Space» και αναμένει να παραλάβει μέσα στο 2018 και άλλα τρία πλοία κατηγορίας Suezmax από τα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries. Με την απόκτηση των τριών πλοίων η NAT θα διαθέτει στόλο από 33 tankers και προσδοκά με αυτόν τον τρόπο να αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τα έσοδά της.

Φωτό: bahri.sa

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.