Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί το λιμάνι της Βαρκελώνης

Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί το λιμάνι της Βαρκελώνης

170
Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί το λιμάνι της Βαρκελώνης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε δάνειο €75 εκατ. για τη χρηματοδότηση του λιμανιού της Βαρκελώνης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Η χρηματοδότηση αφορά την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων logistics, καθώς και αποθηκών στη διοικητική περιοχή ZAL (Zona de Actividades Logísticas) που βρίσκεται στον χώρο του λιμανιού. Η περιοχή ZAL αποτελεί τη διατροπική πλατφόρμα logistics του λιμανιού της Βαρκελώνης.
Το νέο έργο εκτιμάται ότι θα προσφέρει περίπου 10.000 νέες θέσεις εργασίες στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών. Με τη νέα συμφωνία θα αυξηθεί η χωρητικότητα του λιμανιού της Βαρκελώνης καθώς και η παραγωγική του δυναμικότητα με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ανταγωνιστικότητα του ισπανικού λιμανιού το οποίο αποτελεί στρατηγικής σημασίας λιμάνι για την Ε.Ε.
Η χρηματοδότηση του λιμανιού της Βαρκελώνης είναι μέρος του επονομαζόμενου «Πακέτο Juncker», ενός πλάνου επενδύσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την Επίτροπο της Ε.Ε. για τις Μεταφορές, Violeta Bulc, απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση των μεταφορικών υποδομών της Ευρώπης, ούτως ώστε να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.