Κέρδη και αυξημένες πωλήσεις για την Gazprom

Κέρδη και αυξημένες πωλήσεις για την Gazprom

173
Κέρδη και αυξημένες πωλήσεις για την Gazprom

O ρωσικός ενεργειακός γίγαντας και μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο Gazprom ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κέρδη ύψους $16,7 δις το 2016, αυξημένα κατά 21%, σε σχέση με το 2015 ($13,9 δις). Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Gazprom, τα αυξημένα κέρδη της εταιρείας οφείλονται στη μείωση των λειτουργικών της εξόδων και στην ενίσχυση που παρουσίασε το ρούβλι.

Η Gazprom αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου της Ευρώπης και το ήμισυ των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την πώληση φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου το περασμένο έτος ανήλθαν στους 3,71 εκατ. τόνους, αύξηση κατά 4,1%, σε σχέση με τις πωλήσεις του 2015.

Το 2016 η Ιαπωνία ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικού φυσικού αερίου, αντιπροσωπεύοντας το 45% των συνολικών πωλήσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου της Gazprom. Επιπλέον, η εταιρεία προμήθευσε με σημαντικές ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου την Ταϊβάν, το Μεξικό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Φωτό: gazprom-mt.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.