Επίσκεψη του Εκτελεστικού Διευθυντή της FRONTEX στο ΥΝΑΝΠ

Επίσκεψη του Εκτελεστικού Διευθυντή της FRONTEX στο ΥΝΑΝΠ

92
Επίσκεψη του Εκτελεστικού Διευθυντή της FRONTEX στο ΥΝΑΝΠ

Την τεράστια πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στη φύλαξη των θαλασσίων και των χερσαίων συνόρων της, τόνισε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της FRONTEX, Φαμπρίς Λεζερί, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την Πέμπτη 27 Απριλίου.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του ΥΝΑΝΠ Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης, ο Αρχηγός της ΕΛΛΑΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων.

Η ελληνική πλευρά εξέφρασε τη συμφωνία της με τη διενέργεια αξιολόγησης των υπηρεσιών εποπτείας των συνόρων και έθεσε θέματα ενίσχυσης του ειδικού εξοπλισμού για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει η θάλασσα στο Αιγαίο. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ιδιαίτερα τα θετικά αποτελέσματα που σημείωσε το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Ελληνικής Αστυνομίας στη διάσωση των προσφύγων. Κυρίως σημείωσε τον ανθρωπισμό και την ψυχική γενναιότητα που δείχνουν κάθε μέρα τα πληρώματα που σώζουν ζωές, κυρίως στη θάλασσα και ζήτησε να παραμείνει η έδρα της FRONTEX στον Πειραιά.M_7478

Ο Υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι πως στην Ελλάδα αναπνέουμε καλύτερα λόγω της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία, συμφωνία που πρέπει να υπερασπιστούμε.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφέρθηκε στα γενικότερα ζητήματα αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή και σημείωσε ότι η πρακτική του κλεισίματος συνόρων στα Βαλκάνια, δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας στην Κεντρική Ευρώπη.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, οι κκ Λεζερί, Κουρουμπλής, Μουζάλας και Τόσκας έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ, με τον κ. Λεζερί να ευχαριστεί τις ελληνικές αρχές και να τις διαβεβαιώνει ότι «η διεύθυνση της FRONTEX θέλει να αυξήσει και να αναπτύξει τις νέες δυνατότητες της υπηρεσίας».

Φωτό: yen.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.