Δεξαμενισμός του Θωρηκτού «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στα Ελληνικά Ναυπηγεία για εργασίες συντήρησης (φωτό)

Δεξαμενισμός του Θωρηκτού «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στα Ελληνικά Ναυπηγεία για εργασίες συντήρησης (φωτό)

508
Δεξαμενισμός του Θωρηκτού «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στα Ελληνικά Ναυπηγεία για εργασίες συντήρησης (φωτό)

Η εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. με επίσημη ανακοίνωσή της «καλωσορίζει» στις εγκαταστάσεις της το Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», το νικητή των ναυμαχιών της ΕΛΛΗΣ και της ΛΗΜΝΟΥ, υπό την χαρισματική ηγεσία του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Η εταιρεία και οι εργαζόμενοι της, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα πραγματοποιήσουν τις εργασίες συντήρησης στο βέλτιστο επίπεδο ποιότητας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το πλοίο θα συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια να αποτελεί το ζωντανό σύμβολο της ναυτικής μας ιστορίας, της Ελληνικής ναυτοσύνης και της ναυτικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και στις περιβάλλουσες θάλασσες.

Επισημαίνεται, επίσης, πως κατά την πρόσφατη διεθνή ναυτική έκθεση Euronaval 2016, η εταιρεία είχε ενημερώσει τον τότε Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για τη διαθεσιμότητα της να συνδράμει ως χορηγός τις εργασίες συντήρησης στο Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

Η Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. επίσης καλωσορίζει στις εγκαταστάσεις της την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το πλωτό μουσείο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Όπως ενημερώνει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, από την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 προγραμματίζεται να εκτελεστούν οι εργασίες συντήρησης στο Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» και συγκεκριμένα στα ύφαλα και στα εξωτερικά καταστρώματά του, καθώς και στοχευμένες αναβαθμίσεις εσωτερικών χώρων. Η εκτιμώμενη διάρκεια των εργασιών είναι οι δύο μήνες.

Ο δεξαμενισμός του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» είναι επιτακτικός, καθώς και η εκτέλεση εργασιών συντήρησης για την ασφαλή πλευστότητά του, προκειμένου να διατηρηθεί ο ρόλος του, ως πλωτό μνημείο της Ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας.

Φωτό: AΠΕ – ΜΠΕ/ΑΠΕ – ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.