Ένας νέος θεσμός ξεκινά: τα βραβεία Greek International Women Awards (GIWA)

Ένας νέος θεσμός ξεκινά: τα βραβεία Greek International Women Awards (GIWA)

376
Ένας νέος θεσμός ξεκινά: τα βραβεία Greek International Women Awards (GIWA)

Την Πέμπτη 20 Απριλίου έγινε η πρώτη παρουσίαση των  βραβείων GIWA. Τα βραβεία Greek International Women Awards (GIWA), θα λάβουν χώρα πρώτη φορά στο Λονδίνο το Δεκέμβριο του 2017 και θα φιλοξενηθούν στο Βρετανικό Μουσείο. Αποτελούν έναν ανερχόμενο θεσμό που θέλει να αγκαλιάσει τον παγκόσμιο ελληνισμό.

Σκοπός των βραβείων GIWA είναι η αναγνώριση και επιβράβευση των Ελληνίδων, που έχουν καταφέρει να διακριθούν διεθνώς και εθνικώς δια των  επαγγελματικών τους επιτευγμάτων, με τη δράση τους και για τις επιδόσεις τους στις υπό βράβευση κατηγορίες των GIWA.

Η κατηγορία στην οποία οι ενδιαφερόμενες καλούνται να θέσουν υποψηφιότητα είναι βεβαίως τα «Ναυτιλιακά», καθώς είναι πολλές οι Ελληνίδες που διαπρέπουν στον χώρο του ναυτιλιακού επιχειρείν, καθώς και οι ακόλουθες: Τέχνη και Design, Επιχειρηματικότητα, Μόδα, Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Θετικές επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες, Αθλητικά, Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award 18-23, Δια βίου επιτεύγματα (Life Time Achievement).

Η κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελείται από ένα πάνελ  διεθνώς και/ή εθνικώς αναγνωρισμένων  προσωπικοτήτων, που αντιπροσωπεύουν τις αξίες των βραβείων GIWA: Αριστεία, Εγκυρότητα, Σεβασμός, Παραγωγικότητα, Υπευθυνότητα, Διαφάνεια και Ήθος.

Πρόεδρος και ιδρύτρια των GIWA, Σοφία Κωνσταντοπουλου, άνοιξε την εκδήλωση με έναν εγκάρδιο  χαιρετισμό προς όλους των παρευρισκόμενους μίλησε για τα κίνητρα πίσω από την οργάνωση των πρώτων βραβείων που δεν είναι άλλα από την προβολή και επιβράβευση της γυναίκας επαγγελματία που τα κατάφερε με επιτυχία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η κα Ρόδη Κράτσα, τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιού και Πρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης Γυναίκες της Ευρώπης.

Ειρήνη Νταϊφά, Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά
Ειρήνη Νταϊφά, Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά
229793
Ο κ. Ανδρέας Τσαβλίρης (Tsavliris Salvage Group)

Στην εκδήλωση της Πέμπτης παρόντα ήταν αρκετά από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, μεταξύ των οποίων, από τον χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, ήταν ο κ. Ανδρέας Τσαβλίρης, και η κα Ειρήνη Νταϊφά.

Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν τόσο η κα Ειρήνη Νταϊφά, Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά όσο και ο κ. Ανδρέας Τσαβλίρης (Tsavliris Salvage Group) τόνισαν την ανάγκη να αναδειχθεί η σημασία και η προσφορά της γυναίκας στον χώρο της ναυτιλίας, που είναι ιδιαιτέρως σημαντική αλλά συχνά αποσιωπάται. Μάλιστα, ο κ. Τσαβλίρης, θερμός υποστηρικτής των βραβείων GIWA, τόνισε στον χαιρετισμό του πως «αν και δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία στην Ελλάδα, σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΜΟ μόλις το 1% των εργαζομένων στη ναυτιλία τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα είναι Γυναίκες», καλώντας τις γυναίκες να πληθύνουν τις τάξεις της ναυτιλίας.

 

Φωτό: panoulis.gr/GIWA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.