Συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Kenya Maritime Authority παρέχει ο Ελληνικός Νηογνώμονας

Συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Kenya Maritime Authority παρέχει ο Ελληνικός Νηογνώμονας

103
Συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Kenya Maritime Authority παρέχει ο Ελληνικός Νηογνώμονας

Ο Ελληνικός Νηογνώμονας (Ε.Ν.) ολοκλήρωσε τη διεξαγωγή του έργου για την παροχή συμβουλευτικών προτάσεων στην Kenya Maritime Authority (KMA), με στόχο τον εντοπισμό πιθανών παρεμβάσεων για την εμπορική αξιοποίηση των εσωτερικών υδάτων της Κένυας (λίμνες Victoria και Τουρκάνα).

KMAΣύμφωνα με δελτίο Τύπου του Ε.Ν., το έργο ανατέθηκε στον Ε.Ν. East Africa, θυγατρική εταιρεία του Ε.Ν., έπειτα από προκήρυξη τον περασμένο Ιούλιο. Το έργο πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του Ε.Ν. με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών/Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και οδήγησε σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο προτάσεων και πιθανών παρεμβάσεων με έμφαση σε πρακτικά και άμεσα υλοποιήσιμα μέτρα.ΕΝ1

Στη διεξαγωγή του έργου συμμετείχαν περισσότεροι από τριάντα ενδιαφερόμενοι φορείς (ναυτιλιακές εταιρείες, εταιρείες μεταφορών, δημόσιοι φορείς και τοπικές ενώσεις-συνεταιρισμοί), ενώ οι μελέτες και οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Mombasa, Kisumu, Homa Bay, Lodwar και Marsabit. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν  επιτόπιες παρατηρήσεις και έρευνες στις λίμνες Βικτώρια και Τουρκάνα.

Ο Ε.Ν. παρουσίασε προτάσεις για την προώθηση των επενδύσεων και την ανάδειξη της ελκυστικότητας των κενυάτικων εσωτερικών υδάτων ως επενδυτικών προορισμών, μέσα από την ανάπτυξη συστήματος διατροπικών μεταφορών και ενίσχυσης των υποδομών της χώρας, ενώ έμφαση δόθηκε σε επενδύσεις που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη των θαλάσσιων μεταφορών της χώρας.ΕΝ

Επιπρόσθετα, ο Ε.Ν. με την εμπειρία που διαθέτει στην εφαρμογή των κανονισμών ασφάλειας και προστασίας των θαλάσσιων μεταφορών, συνέβαλε επίσης στην εις βάθος εξέταση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου της Κένυας, ούτως ώστε να προτείνει βελτιώσεις που να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στα εσωτερικά ύδατα της χώρας.

Φωτό: hrs.gr & Kenya Ports Authority Infomercial/YouTube

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.