Μειωμένες οι κρατήσεις πλοίων στους λιμένες των HΠΑ το 2016

Μειωμένες οι κρατήσεις πλοίων στους λιμένες των HΠΑ το 2016

50
Μειωμένες οι κρατήσεις πλοίων στους λιμένες των HΠΑ το 2016

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Port State Control in the United States 2016 Annual Report της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, καταγράφεται μείωση στον αριθμό των κρατήσεων εμπορικών πλοίων στους λιμένες των ΗΠΑ, καθώς από τις 202 κρατήσεις πλοίων του 2015 ο αριθμός μειώθηκε κατά το ήμισυ, σε 103 το 2016.

Όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση, το περασμένο έτος προσέγγισαν τους αμερικανικούς λιμένες 9.859 εμπορικά πλοία, 83 διαφορετικών σημαιών, στα οποία η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ διενέργησε ελέγχους για να εξακριβωθεί κατά πόσο τα πλοία αυτά ανταποκρίνονταν στους διεθνείς κανονισμούς ασφάλειας (SOLAS, ISPS Code, Marpol).

Από τα αποτελέσματα των ελέγχων προέκυψε ότι όσο περνoύν τα χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των πλοίων που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Marpol Annex I, γεγονός που αποδεικνύει ότι όλο και περισσότερες πλοιοκτήτριες και διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων συμμορφώνονται με τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον ερχόμενο Ιούλιο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ το πρόγραμμα Qualship 21 E Zero, το οποίo θα επιβραβεύει όσες εταιρείες τηρούν υψηλά πρότυπα ποιότητας στις δραστηριότητες των πλοίων τους.

Φωτό: portoflosangeles.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.