Ειδήσεις από τη ναυτιλιακή βιομηχανία

Ειδήσεις από τη ναυτιλιακή βιομηχανία

252
Ειδήσεις από τη ναυτιλιακή βιομηχανία

-          Η Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε τη συμφωνία με μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία για χρονοναύλωση του Capesize M/V Lordship, χωρητικότητας 180.000 dwt για 18-22 μήνες, από τον ερχόμενο Ιούνιο.

–          Η αμερικανική Scorpio Bulkers Inc. ανακοίνωσε την πώληση δύο πλοίων της κατηγορίας Kamsarmax. Πρόκειται για τα SBI Charleston και SBI Cakewalk, κατασκευής 2014, ενώ το όφελος από την πώληση θα ανέλθει περίπου σε $45 εκατ. Ο στόλος που θα διαχειρίζεται πλέον η Scorpio Bulkers αριθμεί 46 πλοία (28 Ultramax και 18 Kamsarmax), συνολικής χωρητικότητας 3,2 εκατ. dwt.

–          Συνάντηση εργασίας μεταξύ στελεχών της κινεζικής COSCO Shipping και της βραζιλιάνικης Petrobras πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Στη συνάντηση στην οποία συμφωνήθηκε η επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας και σε νέα επενδυτικά σχέδια ανάμεσα στις δύο εταιρείες, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της COSCO και ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Petrobras.

Φωτό: scorpiobulkers.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.