Επενδύσεις €1 δις από την Fraport Greece για έργα ανάπτυξης των υποδομών...

Επενδύσεις €1 δις από την Fraport Greece για έργα ανάπτυξης των υποδομών στα αεροδρόμια

648
Επενδύσεις €1 δις από την Fraport Greece για έργα ανάπτυξης των υποδομών στα αεροδρόμια

Στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης και λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, η Fraport Greece έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τον εκσυγχρονισμό τους. Το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει άμεσες αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών στα αεροδρόμια, οι οποίες θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, αλλά και στη βελτίωση της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας.

Για το σύνολο των έργων η Fraport Greece θα επενδύσει μέχρι το 2021 ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 330 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι Fraport Greece και Intrakat υπέγραψαν δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού € 357 εκατ., για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου: Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ζακύνθου, Χανίων, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας και Ακτίου, ενώ η δεύτερη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Αιγαίου: Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου, Σκιάθου και Μυτιλήνης.

Oι συμβάσεις μεταξύ Fraport GreeceIntrakat περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και τη μελέτη και κατασκευή επεκτάσεων.

Ακολούθως, μπορείτε να δείτε τις μακέτες που παρουσιάζουν την εικόνα του κάθε αεροδρομίου, όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης.

Αεροδρόμιο Ακτίου

 

Αεροδρόμιο Ζακύνθου «Δ. Σολωμός»

Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Αεροδρόμιο Καβάλας «Μ. Αλέξανδρος»

Αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας»

Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς «Α. Πολλάτου»

Αεροδρόμιο Κω «Ιπποκράτης»

Αεροδρόμιο Μυκόνου

Αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδ. Ελύτης»

Αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας»

Αεροδρόμιο Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος»

Αεροδρόμιο Σαντορίνης

Αεροδρόμιο Σκιάθου «Λ. Παπαδιαμάντης»

 

Αεροδρόμιο Χανίων «I. Δασκαλογιάννης»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.