Οι Γερμανοί εφοπλιστές βλέπουν φως στο τούνελ της ναυτιλιακής κρίσης

Οι Γερμανοί εφοπλιστές βλέπουν φως στο τούνελ της ναυτιλιακής κρίσης

573
Οι Γερμανοί εφοπλιστές βλέπουν φως στο τούνελ της ναυτιλιακής κρίσης

Ο Michael Ippich, διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας «Hartmann Reederei», με έδρα την πόλη Λέερ της Κάτω Σαξονίας, με δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία αργά μεν, αλλά σταθερά προχωρά προς την έξοδο από την κρίση, «ακόμα και αν αυτή η διαδικασία πάρει αρκετό χρόνο, έως ότου υπάρξει σταθεροποίηση των αγορών».
Για τον ίδιο, τα μέτρα που έχει λάβει η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα οποία αφορούν σε αλλαγές στον φόρο εισοδήματος, στις προϋποθέσεις κοινωνικής ασφάλισης και στους κανόνες επάνδρωσης των πλοίων, έχουν βοηθήσει στο να καταστεί εκ νέου ελκυστική η γερμανική σημαία και κατ’ επέκταση να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα εμπορικά πλοία που επιλέγουν να υψώσουν την γερμανική σημαία.
Hartman2
Οι δηλώσεις του Michael Ippich έγιναν στο πλαίσιο της τελετής εγγραφής στο γερμανικό νηολόγιο του LPG tanker «GasChem Bremen», χωρητικότητος 22.977 gt, της Hartmann Reederei, η οποία πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών. Το πλοίο είχε ναυπηγηθεί το 2010 στο ναυπηγείο της Νότιας Κορέας Hyundai Mipo και για έξι χρόνια είχε υψωμένη τη λιβεριανή σημαία.
Να σημειωθεί ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ προς ενίσχυση της γερμανικής ναυτιλίας είναι τα εξής:
1. Να μην αποδίδεται στο κράτος αλλά να διακρατείται από τους εφοπλιστές το ποσό του φόρου εισοδήματος όσων εργάζονται σε πλοία με γερμανική σημαία,
2. Απαλλαγή των εφοπλιστών από την υποχρέωση καταβολής των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης,
3. Βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των Γερμανών ναυτικών, αλλά και
4. Βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει την πρόσληψη περισσότερων Γερμανών ως μέλη πληρώματος σε υπό γερμανική σημαία πλοία.

Φωτό: hartmann-reederei.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.