Η Jotun Hellas αναδεικνύει τη μοναδικότητα και τη σημασία της τριήρους «Ολυμπιάς»...

Η Jotun Hellas αναδεικνύει τη μοναδικότητα και τη σημασία της τριήρους «Ολυμπιάς» (βίντεο)

235
Η Jotun Hellas αναδεικνύει τη μοναδικότητα και τη σημασία της τριήρους «Ολυμπιάς» (βίντεο)

Η τριήρης «Ολυμπιάς», είναι το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο στον κόσμο, αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ. και κατασκευάστηκε το 1985 με σχέδια από την «Trireme Trust» της Βρετανίας. Φτιαγμένη από έλατο και βελανιδιά, μήκους 37 μέτρων, χωρητικότητας 170 κωπηλατών και με ταχύτητα μέχρι 10 κόμβους.
Στο μοναδικό αυτό πλοίο εφαρμόστηκε το υφαλόχρωμα Megayacht Imperial της Jotun Hellas. Με αυτό τον τρόπο συνδυάστηκε η πιο σύγχρονη και προηγμένη τεχνολογία για υφαλοχρώματα με την ιδιαιτερότητα των υλικών και τον κλασικό σχεδιασμό της τριήρους. Η ποιότητα των χρωμάτων της Jotun ανταποκρίνεται και στις πιο υψηλές απαιτήσεις αναδεικνύοντάς την σε ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά χρωμάτων.
Η τριήρης «Ολυμπιάς» προσφέρθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό για την δημιουργία βίντεο από την Jotun Hellas, με σκοπό την ανάδειξη της μοναδικότητας και της σημασίας του πλοίου της τριήρους.
Το βίντεο της τριήρους:

Φωτό: youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.