Επιφυλακτική η MISC Berhad για το 2017

Επιφυλακτική η MISC Berhad για το 2017

327
Επιφυλακτική η MISC Berhad για το 2017

Η ναυτιλιακή εταιρεία MISC Berhad με έδρα στη Μαλαισία, η οποία ειδικεύεται στη διακίνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, εμφανίζεται επιφυλακτική στο ενδεχόμενο επέκτασης των δραστηριοτήτων της για το τρέχον έτος, παρά την σταθεροποίηση που καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Yee Yang Chien, παρά το γεγονός πως οι τιμές του πετρελαίου κυμαίνονται σε υψηλότερα επίπεδα σήμερα σε σχέση με το 2016, εκτιμάται ότι και το 2017 θα είναι μια δύσκολή χρονιά για όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Προσέθεσε επίσης ότι μέσα στο 2018 αναμένεται να ανέβουν και άλλο οι τιμές του πετρελαίου, γεγονός που θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς.
Ο κος Yee Yang Chien επεσήμανε επίσης ότι η εταιρεία MISC, όποτε έχει χρειαστεί, έχει προβεί επιτυχώς στην αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της, καταγράφοντας θετικά οικονομικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, όπως και το 2016, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες που χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν την παγκόσμια αγορά.
Στην παρούσα φάση η εταιρεία δραστηριοποιείται σε τέσσερις βασικούς τομείς, όπως οι πλωτές δεξαμενές παραγωγής και αποθήκευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, τομείς στους οποίους επιθυμεί να επικεντρώσει τις δυνάμεις της για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Η εταιρεία αναμένει να παραλάβει το τρέχον έτος δύο πλοία μεταφοράς LNG και άλλα δύο LR2 πλοία, τα οποία και θα ναυλώσει με μακροχρόνια συμβόλαια. Η εταιρεία προγραμματίζει να παραλάβει άλλα οκτώ δεξαμενόπλοια μέσα στο 2018. Σε ό,τι αφορά τον τομέα των offshore δραστηριοτήτων της εταιρείας, ο πρόεδρος της MISC αναφέρει ότι διακρίνονται μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για το 2017, ωθώντας την εταιρεία να προχωρήσει σε συνεργασίες για την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της.

Φωτο: MISC Berhad

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.