Η Rickmers-Reederei προκαλεί «πονοκέφαλο» στο ομοσπονδιακό κρατίδιο του Αμβούργου

Η Rickmers-Reederei προκαλεί «πονοκέφαλο» στο ομοσπονδιακό κρατίδιο του Αμβούργου

176
Η Rickmers-Reederei προκαλεί «πονοκέφαλο» στο ομοσπονδιακό κρατίδιο του Αμβούργου

Ενισχύονται οι φωνές στο Αμβούργο, από πολιτικούς φορείς και κόμματα, που επιμένουν πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός όμιλος Rickmers, που δημιουργήθηκε το 1834 στο Μπρεμενχάφεν, θα οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε νέες οικονομικές επιβαρύνσεις τον κρατικό προϋπολογισμό του ομόσπονδου κρατιδίου της Ελεύθερης και Χανσεατικής πόλης του Αμβούργου.
Σύμφωνα με τον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό «NDR» ο ναυτιλιακός όμιλος Rickmers βρίσκεται αυτόν τον καιρό σε συζητήσεις με την τράπεζα HSH Nordbank με στόχο την ελάφρυνση του χρέους του ομίλου. Και αυτές οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε μία περίοδο κατά την οποία η Rickmers Maritime Trust (RMT), με δραστηριοποίηση στην αγορά της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και με επίσημη έδρα τη Σιγκαπούρη, καλείται να επιστρέψει ένα ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ στις πιστώτριες τράπεζές της, κυρίως δε στην HSH Nordbank, και μάλιστα εντός των δύο προσεχών εβδομάδων.
Παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος και σύμφωνα με το «NDR», φαίνεται πως οι συνομιλίες μεταξύ Rickmers και HSH Nordbank μάλλον θα οδηγήσουν σε αποδοχή από την τελευταία του αιτήματος της Rickmers για μερική αναδιάρθρωση του χρέους της γερμανικής ναυτιλιακής.
Με τις φήμες περί αναδιάρθρωσης να εντείνονται, οι επικριτικές φωνές Γερμανών πολιτικών γίνονται όλο και πιο έντονες, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον Norbert Hackbusch, μέλος του Κοινοβουλίου του Αμβούργου, που δηλώνει πως: «Η HSH Nordbank δεν πρέπει να γίνει ένα κατάστημα αυτοεξυπηρέτησης των εφοπλιστών».

Φωτό: rickmers-maritime.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.