Δυναμική είσοδος των κρουαζιερόπλοιων της Hapag-Lloyd στην Ανταρκτική

Δυναμική είσοδος των κρουαζιερόπλοιων της Hapag-Lloyd στην Ανταρκτική

116
Δυναμική είσοδος των κρουαζιερόπλοιων της Hapag-Lloyd στην Ανταρκτική

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB στο Βερολίνο, η γερμανική Hapag-Lloyd ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2019 θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους δύο νέα κρουαζιερόπλοια, τα «Hanseatic nature» και «Hanseatic inspiration».
Τα δύο νέα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, που έχει έδρα το Αμβούργο, έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν από την αυξανόμενη τάση, που παρατηρείται κατά τα τελευταία χρόνια, προς τις πολυτελείς κρουαζιέρες εξερεύνησης και περιπέτειας, οι οποίες φέρνουν τους λάτρεις της θάλασσας κοντά στις πιο ακραίες και δυσπρόσιτες γωνιές του πλανήτη, προσφέροντας ένα ιδιαίτερο είδος διακοπών γεμάτο δράση και έντονες εμπειρίες.
HL2
Τα «Hanseatic nature» και «Hanseatic inspiration» θα ναυπηγηθούν από τα νορβηγικά Vard Werft, θα είναι κατηγορίας Polar Class (PC) 6 και αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής από τον Οκτώβριο του 2019. Βέβαια, οι πλόες τους δεν θα περιοριστούν στην Ανταρκτική, καθώς θα προσφέρουν κρουαζιέρες και σε θάλασσες του νότιου Ειρηνικού αλλά και στον Αμαζόνιο.HL1
Τα νέα κρουαζιερόπλοια της Hapag-Lloyd, σχεδιασμένα για να είναι άκρως φιλικά προς το περιβάλλον με σημαντικά μειωμένες εκπομπές ρύπων, θα έχουν μήκος 138 μέτρα, πλάτος 22 και βύθισμα 5,4 μέτρων, ενώ η χωρητικότητά τους θα είναι 15.540 gt. Θα μπορούν να φιλοξενούν 230 επιβάτες σε 120 καμπίνες, κατανεμημένες στα επτά καταστρώματα των πλοίων, ενώ 170 μέλη πληρώματος θα φροντίζουν για πολυτελή διαβίωση εν πλω.

Φωτό: hl-cruises.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.