Δέσμευση της Τουρκίας για περαιτέρω έρευνες υποθαλάσσιων κοιτασμάτων

Δέσμευση της Τουρκίας για περαιτέρω έρευνες υποθαλάσσιων κοιτασμάτων

68
Δέσμευση της Τουρκίας για περαιτέρω έρευνες υποθαλάσσιων κοιτασμάτων

Η Τουρκία θα είναι πιο δραστήρια στην υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη διεξαγωγή σεισμικών μελετών στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο Θάλασσα μέχρι το τέλος του Μαρτίου ή αρχές Απριλίου.
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Berat Albayrak κατά την έναρξη της γενική συνέλευση της Τουρκικής Ένωσης Διαχειριστών δικτύων διανομής (ELDER) στην Άγκυρα. Ο κ Albayrak δήλωσε ότι οι υποθαλάσσιες έρευνες θα γίνουν με δύο διαφορετικά πλοία, στις ακτές και στην ΑΟΖ της Κύπρου και θα συνεχίσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για ανακάλυψη κοιτασμάτων που είχαν διακοπεί μετά τα διαβήματα Αθήνας και Λευκωσίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή η (μη αναγνωρισμένη διεθνώς) Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρος έχει δηλώσει ότι οι πόροι του νησιού ανήκουν και στις δύο κοινότητες.
“Θα είναι μια σημαντική χρονιά για τις θαλάσσιες έρευνες, πετρελαίου και φυσικού αερίου. Θα συνεχίσουμε με δύο διαφορετικά πλοία, το ένα θα διερευνήσει τη Μαύρη Θάλασσα και το άλλο θα διερευνήσει τη Μεσόγειο Θάλασσα. Αυτό το έτος θα είναι μια πιο ενεργή χρονιά για εμάς”, σημείωσε ο κ. Albayrak.
Η Τουρκία δεν θα πραγματοποιήσει μόνο σεισμικές μελέτες, αλλά θα αρχίσουν επίσης πολυεπίπεδες μελέτες εξερεύνησης και γεώτρησης στη Μεσόγειο μέσα στα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια,

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.