Γερμανο-νορβηγική «συμμαχία» για τη ναυπήγηση υποβρυχίων

Γερμανο-νορβηγική «συμμαχία» για τη ναυπήγηση υποβρυχίων

148
Γερμανο-νορβηγική «συμμαχία» για τη ναυπήγηση υποβρυχίων

Σε συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας που αποφάσισαν Βερολίνο και Όσλο στον τομέα της ναυπήγησης υποβρυχίων, η γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) προχωρά στη συγκρότηση κοινοπραξίας με τις νορβηγικές εταιρείες Kongsberg και Atlas Elektronik, για την ανάπτυξη, παραγωγή και συντήρηση συστημάτων ελέγχου όπλων.
Η ίδρυση της κοινοπραξίας θα επιτρέψεi και στις τρεις εταιρείες να διαμορφώσουν όρους κοινής παρουσίας στην αγορά και να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων, που καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου πολεμικού ναυτικού και κυρίως των υποβρυχίων.
Ο Peter Feldhaus, Διευθύνων Σύμβουλος της TKMS, δήλωσε την ικανοποίηση της γερμανικής εταιρείας από την απόφαση συνεργασίας με τις νορβηγικές εταιρείες, καθώς με αυτόν τον τρόπο διαφαλίζεται ότι «τα υποβρύχιά μας θα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά συστήματα παγκόσμιας κλάσης».
Να σημειωθεί ότι η ThyssenKrupp Marine Systems τον περασμένο μήνα επελέγη από τη νορβηγική κυβέρνηση για να κατασκευάσει τα νέα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας (υποβρύχια: HDW Class 212A), μία συμφωνία ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Τα νέα υποβρύχια, που θα παραδοθούν μεταξύ 2025-2030, θα επιτρέψουν την καλύτερη προστασία των χωρικών υδάτων της Νορβηγίας, με την τελευταία να θεωρεί ως μέγιστη απειλή για το μέλλον τη Ρωσία και τον εκσυγχρονιζόμενο πολεμικό της στόλο.
Πιθανοί νέοι πελάτες των υποβρυχίων της γερμανικής ThyssenKrupp φέρονται τόσο η Πολωνία όσο και η Ολλανδία.
Η ThyssenKrupp Marine Systems διαθέτει μονάδες ναυπήγησης υποβρυχίων στο Κίελο και μονάδες ναυπήγησης πολεμικών πλοίων επιφανείας σε Αμβούργο και Έμντεν, με παρουσία στον χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας από τον 19ο αιώνα.
untitled
su

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/CARSTEN REHDER & thyssenkrupp-marinesystems.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.