Exxon Mobil επενδύει δισεκατομμύρια στον Κόλπο του Μεξικού

Exxon Mobil επενδύει δισεκατομμύρια στον Κόλπο του Μεξικού

139
Exxon Mobil επενδύει δισεκατομμύρια στον Κόλπο του Μεξικού

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Exxon Mobil Corporation ανακοίνωσε πως προχωρά σε επενδύσεις αξίας $20 δις στον Κόλπο του Μεξικού.
Οι επενδύσεις αυτές αποτελούν μέρος της επεκτατικής πολιτικής της πολυεθνικής εταιρείας, με στόχο την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων που υπάρχουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της Exxon Mobil, Darren Woods, οι ΗΠΑ ως ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως, παρέχει τα κίνητρα για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις στο αμερικανικό έδαφος οι οποίες θα συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής καθώς και των εξαγωγών των πετρελαϊκών προϊόντων από τις ΗΠΑ.
Ο Woods προσέθεσε επίσης ότι οι επενδύσεις πρόκειται να γίνουν κυρίως σε περιοχές του Τέξας και της Λουϊζιάνα και αφορούν στη δημιουργία 11 εγκαταστάσεων παραγωγής πετρελαίου, φυσικού αερίου και χημικών προϊόντων.
Από την κατασκευή αυτών των εγκαταστάσεων αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν πάνω από 45.000 θέσεις εργασίας. Η υλοποίηση του προγράμματος των επενδύσεων έχει ήδη ξεκινήσει από το 2013 και προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι και το 2022 τουλάχιστον.
Σύμφωνα με τον Woods τα επενδυτικά σχέδια της Exxon Mobil θα δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη στις περιοχές του Τέξας και της Λουϊζιάνα και θα διαμορφώσουν το κατάλληλο πλαίσιο για την προσέλκυση νέων επενδύσεων με στόχο την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Φωτο: EPA, KJETIL ALSVIK / HANDOUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.