Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την Ένωση των Δωδεκανήσων με την...

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την Ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα

90
Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την Ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση από το Σύνδεσμο Επιτελών Εθνικής Άμυνας (Σ.Ε.ΕΘ.Α.) και το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, με θέμα «70 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα».

Ομιλητές θα είναι:

–          Ο Δρ Σωτήρης Ριζάς, Διευθυντής ερευνών του Κέντρου Έρευνας Ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα εισήγησης: «Η Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Ιστορική και Πολιτική Διάσταση», και

–          Ο κ. Ιωάννης Παλούμπης Αντιναύαρχος ε.α. (ΠΝ), με θέμα εισήγησης: «Η Γεωστρατηγική Αξία της Περιοχής και η Σύγκρουση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί και το επίκαιρο επετειακό ντοκιμαντέρ από την Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος», με θέμα: «Το Χρονικό της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων». Μεγάλο μέρος του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού, αποτελεί προϊόν έρευνας και θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

12nisa

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΑΝΕΦ ΝΙΚΟΛΑΣ

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.