Κεφάλαια ύψους $2 δις αναζητά η αρχή εκμετάλλευσης της διώρυγας του Σουέζ

Κεφάλαια ύψους $2 δις αναζητά η αρχή εκμετάλλευσης της διώρυγας του Σουέζ

137
Κεφάλαια ύψους $2 δις αναζητά η αρχή εκμετάλλευσης της διώρυγας του Σουέζ

Η αρχή εκμετάλλευσης της διώρυγας του Σουέζ έχει προσεγγίσει αρκετές ξένες επιχειρήσεις, κυρίως βρετανικές, με σκοπό να αντλήσει κεφάλαια ύψους $2 δις για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην οικονομική ζώνη που έχει οριοθετηθεί στην ευρύτερη περιοχή της διώρυγας.

Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για την κατασκευή εργοστασίων χάλυβα, χαρτιού και κεραμικών, ενός διυλιστηρίου πετρελαίου, ενός κέντρου παροχής υπηρεσιών logistics κ.α., τα οποία εκτιμάται ότι θα καταλαμβάνουν συνολική έκταση 5 εκατ. τ.μ.
χωρίς τίτλο
Η είδηση περί της προσπάθειας προσέλκυσης ξένων επενδυτών έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση περί μείωσης των εσόδων της διώρυγας του Σουέζ. Έχει ενδιαφέρον πως μόνο τον περασμένο Ιανουάριο καταγράφηκε μείωση κατά 4% στα έσοδα της διώρυγας, συγκριτικά με τα έσοδα του Ιανουαρίου του 2015 ($ 411,8 εκατ.).

Πέρα από τις επενδύσεις, η αρχή εκμετάλλευσης της διώρυγας του Σουέζ προχωρά στην ενίσχυση του πακέτου εκπτώσεών της σε όσα πλοία διέρχονται από αυτήν, με άμεσο στόχο την αύξηση της κίνησης των πλοίων και των εσόδων της. Συγκεκριμένα, χορηγεί έκπτωση από 45% έως και 65% σε όσα containerships ξεκινούν από λιμάνια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και έχουν προορισμό λιμάνια της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως το λιμάνι Klang στη Μαλαισία, το λιμάνι Κολόμπο στη Σρι Λάνκα και όσα λιμάνια βρίσκονται ανατολικά αυτών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.