Η TUI Cruises σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης

Η TUI Cruises σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης

123
Η TUI Cruises σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης

Ξεκίνησε και επίσημα η πρώτη φάση κατασκευής του νέου κρουαζιερόπλοιου της TUI Cruises «Mein Schiff 1», με την τοποθέτηση της τρόπιδας στη ναυπηγική κλίνη, ενώ παράλληλα ξεκινά στα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku και η ναυπήγηση του «Mein Schiff 2».
Τα δύο κρουαζιερόπλοια θα αποτελέσουν τη νέα γενιά πλοίων για την TUI Cruises, που έχει έδρα το Αμβούργο. Θα μπορούν να προσφέρουν φιλοξενία σε 2.894 επιβάτες, ενώ θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
Το «Mein Schiff 1», με σημαία Μάλτας, θα έχει χωρητικότητα 111.500 τόνων, 16 καταστρώματα και χίλια μέλη πληρώματος. Αναμένεται να αρχίσει τα δρομολόγιά του την άνοιξη του 2018, αντικαθιστώντας το υπάρχον «Mein Schiff 1», το οποίο ναυπηγήθηκε το 1996 ως «Celebrity Galaxy» για την Royal Caribbean, ενώ από το καλοκαίρι του 2009 εντάχθηκε στο στόλο της TUI Cruises.
Το «Mein Schiff 2» αναμένεται να ενταχθεί στο στόλο της TUI Cruises το 2019, αντικαθιστώντας το υπάρχον «Mein Schiff 2», τέως «Celebrity Mercury» της Royal Caribbean, με έτος ναυπήγησης το 1997.
Με την υποδοχή των δύο αυτών νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιων, η TUI Cruises θα διαθέτει το 2019 ένα στόλο από έξι πλοία, με σύνολο κλινών 15.800.
Τα πλοία που θα αποσυρθούν από το στόλο της TUI Cruises θα ενταχθούν στο δυναμικό της Thomson Cruises, που ανήκει στον όμιλο της TUI.

Φωτό: meyerturku.fi

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.