Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εξέδωσε τη λίστα με τις επιδόσεις των flag...

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εξέδωσε τη λίστα με τις επιδόσεις των flag states

822
Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εξέδωσε τη λίστα με τις επιδόσεις των flag states

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τις επιδόσεις των flag states για την περίοδο 2016- 2017. Με τη λίστα αυτή η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα μπορεί να πληροφορηθεί για τις επιδόσεις των flag states, με βάση διάφορα κριτήρια, όπως είναι οι έλεγχοι των πλοίων στα λιμάνια, η ηλικία τους, η επικύρωση των διεθνών ναυτιλιακών συμβάσεων από αυτά τα κράτη, η συμμετοχή των flag states σε διασκέψεις του IMO κ.α.

Στόχος της λίστας είναι να επιτευχθεί ένας ανοιχτός διάλογος ανάμεσα στους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές των πλοίων, με τις αρχές των κρατών, τη σημαία των οποίων φέρουν τα πλοία. Όπως δήλωσε διευθυντικό στέλεχος του ICS, μέσα από τη λίστα αυτήν προκύπτουν υψηλές επιδόσεις πλοίων είτε αυτά φέρουν σημαίες ανοιχτού νηολογίου είτε όχι.

Ενδεικτικά έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι τα πλοία που φέρουν σημαία της Βραζιλίας, του Μεξικού, της Ισπανίας, της Σουηδίας δε συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Tokyo MOU, ενώ χώρες όπως η Χιλή, η Κολομβία, η Κούβα και η Λιβύη δεν υιοθετούν επαρκώς την σύμβαση MLC του ILO για τα εργασιακά ζητήματα στα πλοία τους.

Η λίστα με τις επιδόσεις των flag states για το 2016- 2017 έχει διανεμηθεί σε εθνικές ενώσεις πλοιοκτητών και σε κράτη- μέλη που συμμετέχουν στον ICS, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 80% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου. Ακολουθεί παρακάτω ο κατάλογος με τις επιδόσεις των flag states. Να αναφέρουμε πως οι πράσινες και οι κόκκινες ενδείξεις υποδηλώνουν αντίστοιχα τις θετικές και αρνητικές επιδόσεις των flag states.

1 (2)

2 (3)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.