Επόμενος σταθμός της Τεργέστης η Αυστρία

Επόμενος σταθμός της Τεργέστης η Αυστρία

106
Επόμενος σταθμός της Τεργέστης η Αυστρία

Μετά τη Γερμανία και ειδικά τη Βαυαρία, η Αυστρία αποτελεί την επόμενη χώρα με την οποία πρόκειται να συνδεθεί σιδηροδρομικά το λιμάνι της Τεργέστης.
Ο επικεφαλής του «Authority of the Port System of the Eastern Adriatic Sea», Zeno D’Agostino, τόνισε πως η σύνδεση του λιμανιού της Τεργέστης με την Βαυαρία είναι ήδη δεδομένη μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο περιοχών, με καθημερινά δρομολόγια τρένων για το Μόναχο και την πόλη Ουλμ, νότια της Γερμανίας.
Ο D’ Agostino προσέθεσε επίσης πως στόχος της Τεργέστης είναι η ανάδειξη του λιμανιού της σε πύλη εισαγωγών και εξαγωγών της Αυστρίας. Σε εκδήλωση που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο στη Βιέννη για την παρουσίαση του λιμανιού της Τεργέστης παρευρέθηκαν πάνω από 250 τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι του εμπορίου και της ναυτιλίας της Αυστρίας, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον της χώρας για τη σιδηροδρομική σύνδεση της με το ιταλικό λιμάνι.
Με την καθιέρωση του λιμανιού της Τεργέστης ως πύλη εισαγωγών και εξαγωγών για το εμπόριο της Αυστρίας αναδεικνύεται η ισχυρή θέση του λιμένα στον τομέα των διατροπικών μεταφορών. Βασικός ανταγωνιστής του λιμένα της Τεργέστης στην εξυπηρέτηση φορτίων από και προς την Αυστρία είναι το λιμάνι Κόπερ στη Σλοβενία.

Φωτο: ΑΠΕ/ ΜΠΕ, ANDREA LASORTE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.