Την πρώτη παραγγελία για σύστημα SCR έλαβε η Hitachi Zosen

Την πρώτη παραγγελία για σύστημα SCR έλαβε η Hitachi Zosen

154
Την πρώτη παραγγελία για σύστημα SCR έλαβε η Hitachi Zosen

Η Hitachi Zosen Corporation ανακοίνωσε στις 14 Φεβρουαρίου ότι έλαβε μια παραγγελία από την κινεζική εταιρεία κατασκευής μεγάλων κινητήρων diesel για πλοία, Dalian Marine Diesel Co. Ltd., για 2 μονάδες ενός συστήματος Επιλεκτικής Καταλυτικής Μείωσης (SCR) υψηλής πίεσης.
Αυτό αποτελεί την πρώτη εμπορική παραγγελία εξοπλισμού μείωσης των καυσαερίων, σύμφωνα με τα πρότυπα Tier III για τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) τα οποία ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2016, από έναν από τους κορυφαίους ιαπωνικούς κατασκευαστές μεγάλων κινητήρων diesel πλοίων.
高圧SCR_ENL
Το συγκεκριμένο σύστημα SCR πρόκειται να εγκατασταθεί σε δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών τα οποία ανήκουν σε ευρωπαϊκή ναυτιλιακή εταιρεία. Η Hitachi Zosen θα το παραδώσει στην Dalian Marine Diesel, η οποία έχει συνάψει σύμβαση για την κατασκευή των κινητήρων diesel των πλοίων με το κινεζικό ναυπηγείο AVIC Dingheng Shipbuilding Co., Ltd.
Η παραγγελία αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της υψηλής αξιοπιστίας του συστήματος κάτι που καθιστά την Hitachi Zosen παγκόσμια πρωτοπόρο στην παροχή συστημάτων τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τις θαλάσσιες μεταφορές όντας παράλληλα σε συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.