Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Navios Maritime Partners L.P.

Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Navios Maritime Partners L.P.

691
Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Navios Maritime Partners L.P.

Τα τριμηνιαία και ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της ανακοίνωσε η Navios Maritime Partners L.P., εταιρεία που δραστηριοποιείται στα dry και στα container, συμφερόντων της κας. Αγγελικής Φράγκου.
Η εταιρεία παρουσίασε κύκλο εργασιών $49,7 εκατ. για το 4ο τρίμηνο του 2016 και $190,5 εκατ. για το σύνολο του έτους. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε $33,6 εκατ. για το τρίμηνο και $123,5 για το σύνολο του έτους.
H κα. Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανέφερε ότι «είμαι ευτυχής με τα αποτελέσματα για το 2016, μια χρονιά πολλών προκλήσεων. Διαχειριστήκαμε ενεργά τη ρευστότητά μας το 2016, την οποία αυξήσαμε μέσω της πώλησης πλοίων και περιουσιακών στοιχείων κατά $151 εκατ. Επίσης, μειώσαμε τις μακροπρόθεσμες δανειακές μας υποχρεώσεις κατά $178 εκατ. […]. Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι η θέση μας βελτιώθηκε εκμεταλλευόμενοι την ανάκαμψη στον τομέα του ξηρού φορτίου».
Το ποσοστό χρήσης του στόλου άγγιξε το 99,8%, με το Time Charter Equivalent (TCE) να ανέρχεται σε $16.364/ημέρα, για τα 32 πλοία του στόλου που διαχειρίζεται η εταιρεία. Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ η κεφαλαιοποίησή της φτάνει τα $160 εκατ.
Μεταξύ άλλων, η εταιρεία ολοκλήρωσε εντός του Ιανουαρίου του 2017 την πώληση του MSC Cristina, με την οποία αποπληρώθηκαν δανειακές υποχρεώσεις περίπου $100 εκατ. Ο δείκτης οφειλών/κεφαλαιοποίησης μειώθηκε στο 36,5%. Τέλος, η εταιρεία, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την παροχή πίστωσης $400 εκατ., με σκοπό να χρηματοδοτηθούν πιθανές τρέχουσες κεφαλαιακές ανάγκες.

Φωτο: ΑΠΕ/ ΜΠΕ, STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.