Ρεκόρ εισαγωγών στα LNG φορτία για την Πορτογαλία

Ρεκόρ εισαγωγών στα LNG φορτία για την Πορτογαλία

103
Ρεκόρ εισαγωγών στα LNG φορτία για την Πορτογαλία

Η Πορτογαλία αναμένει να παραλάβει στον τερματικό σταθμό του λιμανιού Σίνες, το έκτο φορτίο LNG για τον μήνα Φεβρουάριο, μήνα ρεκόρ στις εισαγωγές LNG για την χώρα.
Σύμφωνα με στοιχεία της LNG Edge, μιας real- time πλατφόρμας παροχής πληροφοριών LNG φορτίων, η χώρα δεν είχε ξεπεράσει ποτέ στο παρελθόν τα 4 εισαγόμενα φορτία LNG το μήνα.
Αναφορικά με τους μηνιαίους υπολογισμούς της διεύθυνσης DGEG (Direção Geral de Energia e Geologia), ο φετινός Φεβρουάριος πιθανόν θα υπερβεί σε εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου τον Ιανουάριο του 2010, που οι εισαγωγές είχαν ανέλθει στα 3,16 δις κυβικά πόδια LNG, τα οποία αντιστοιχούν σε 530.000 κυβικά μέτρα καυσίμου.
Το λιμάνι του Σίνες στην Πορτογαλία έχει ήδη παραλάβει 4 φορτία με καύσιμα LNG και αναμένει άλλα 2 μέχρι το τέλος του μήνα.
ImageGen
Οι πηγές εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου για την Πορτογαλία προέρχονται κυρίως από τη Νιγηρία και από τις ΗΠΑ. Οι αυξημένες εισαγωγές της χώρας όπως και αυτές που καταγράφονται σε Ισπανία και Νότια Γαλλία, οφείλονται στο βαρύ χειμώνα που παρατηρείται σε χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Φωτο: ΑΠΕ/ ΜΠΕ, MARCIN BIELECKI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.