Μικτές τάσεις στα dry, σταθερή η αγορά των wet

Μικτές τάσεις στα dry, σταθερή η αγορά των wet

165
Μικτές τάσεις στα dry, σταθερή η αγορά των wet

DRY

Λόγω μειωμένης ζήτησης για δρομολόγια Ατλαντικού, οι ναύλοι για τα Capesize παρουσίασαν μικρή κάμψη: για βραχυχρόνιες περιόδους η μείωση έφτασε τα $800/pdpr ενώ για ετήσια διάρκεια οι ναύλοι σημείωσαν πτώση κατά $1.000/pdpr και κυμάνθηκαν γύρω στα $10.500/pdpr.

Αντίθετα, στα Panamax οι ναύλοι για δρομολόγια Ειρηνικού αυξήθηκαν ελαφρώς κατά $300 στα $7.800/pdpr. Τέλος, στα Supramax και στα Handysize οι ναύλοι μειώθηκαν για δρομολόγια Ατλαντικού λόγω παραλαβών νέων πλοίων με τις τιμές των ναύλων να ανέρχονται σε $9.250/pdpr και $7.250/pdpr αντίστοιχα για τον Ατλαντικό και $5.750/pdpr στα Supramax για δρομολόγια Ειρηνικού – με οριακή άνοδο.

alibra1

WET

Η Ιαπωνία αναμένεται να μειώσει την παραγωγή της κατά 300.000 βαρέλια/ημερησίως, ενώ η Ρωσία τροποποιεί τις εξαγωγές της, με τρόπο που πιθανώς να οδηγήσει στην περιστολή της παραγωγής κατά 160.000 βαρέλια.

Οι αγορές βρίσκονται σε στάση αναμονής, προσπαθώντας να προβλέψουν τις τάσεις για το επόμενο διάστημα, καθώς οι τιμές των ναύλων στα clean TC συνεχίζουν να βρίσκονται σε πτώση.

Για ετήσια συμβόλαια στα LR2 οι ναύλοι ανήλθαν σε $17.250/pdpr ενώ για ναυλοσύμφωνα 3 ετών οι τιμές των ναύλων ανέρχονται σε $20.000/pdpr.

alibra2

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KIMIMASA MAYAMA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.