Ζημίες σχεδόν $ 2 δις για το 2016 ανακοίνωσε η Møller-Maersk

Ζημίες σχεδόν $ 2 δις για το 2016 ανακοίνωσε η Møller-Maersk

Ο δανέζικος κολοσσός Α.Ρ. Møller-Maersk, δεν κατάφερε ούτε και το 2016 να ξεπεράσει την κρίση, ανακοινώνοντας καθαρές ζημίες που αγγίζουν τα 1,94 δις δολάρια ΗΠΑ.

Έχει ενδιαφέρον ότι μέχρι πρότινος οι αναλυτές ανέμεναν την ανακοίνωση κερδών ύψους 324 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (το 2015 η εταιρεία είχε καταγράψει κέρδη 925 εκατ. δολαρίων). Τα αποτελέσματα της εταιρείας επλήγησαν από έκτακτες χρεώσεις 1,5 δις δολαρίων στη μονάδα Maersk Drilling καθώς και 1,1 δις δολαρίων στη μονάδα Maersk Supply Service. Με την ανακοίνωση των ζημιών η τιμή της μετοχής της Maersk στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης κατέγραψε πτώση μεγαλύτερη του 4%.

Ο Søren Skou, ο CEO του ομίλου της Maersk, σημείωσε ότι το 2016 «ήταν ένα κακό και μη ικανοποιητικό έτος». Παράλληλα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου, Michael Pram Rasmussen, ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από την ηγεσία του ομίλου, στις 28 Μαρτίου, προτείνοντας ως αντικαταστάτη του τον Jim Hagemann Snabe, o οποίος έχει θητεία στη Siemens αλλά και στην μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού της Ευρώπης, τη SAP.

Φωτό: maersk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.