Πειρατική επίθεση σε φορτηγό πλοίο στα ανοικτά της Νιγηρίας

Πειρατική επίθεση σε φορτηγό πλοίο στα ανοικτά της Νιγηρίας

2228
Πειρατική επίθεση σε φορτηγό πλοίο στα ανοικτά της Νιγηρίας

Όπως μεταδίδει το γερμανικό ειδησεογραφικό site NDR.de, καθώς και το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS, το υπό σημαία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα φορτηγό πλοίο «BBC Caribbean», χωρητικότητας 5.261 gt που ανήκει σε γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία, δέχθηκε επίθεση από πειρατές στα ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες πλοίο και πλήρωμα βρίσκονται στα χέρια των πειρατών, αφού προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ενόπλων πειρατών και των μελών του πληρώματος. Τα μέλη του πληρώματος, που κρατούνται όμηροι, είναι επτά Ρώσοι και ένας Ουκρανός. Τις πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση και την τύχη του πληρώματος έδωσε το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS την Τετάρτη, επικαλούμενο τη ρωσική πρεσβεία στη Νιγηρία.

Η επίθεση των πειρατών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, είδηση που επιβεβαίωσε και η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν νεώτερα για την τύχη των μελών του πληρώματος, ενώ η ρωσική πρεσβεία έχει ζητήσει την βοήθεια των νιγηριανών αρχών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Φωτό: shipspotting.com/Juergen Braker

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.