Tο βραβείο «BEST PSC PERFORMANCE» έλαβε το πετρελαιοφόρο AEGEAN POWER

Tο βραβείο «BEST PSC PERFORMANCE» έλαβε το πετρελαιοφόρο AEGEAN POWER

1452
Tο βραβείο «BEST PSC PERFORMANCE» έλαβε το πετρελαιοφόρο AEGEAN POWER

O νηογνώμονας DNV GL και η ναυτιλιακή εταιρεία Arcadia Shipmanagement Co. Ltd. ανακοίνωσαν στις 3 Φεβρουαρίου το βραβείο «BEST PSC PERFORMANCE» για το πετρελαιοφόρο πλοίο AEGEAN POWER, για τις επιδόσεις του σε επιθεωρήσεις Port State στο Region της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του DNV GL, αριθμώντας μηδέν κρατήσεις (detentions) και μηδέν ελλείψεις (deficiencies) καθ’όλη την διάρκεια ζωής του και για περίοδο 10 ετών.
Το AEGEAN POWER ναυπηγήθηκε από την Samsung Heavy Industries στην Κορέα και είναι ταξινομημένο στην κλάση του DNV από τις 5 Απριλίου 2007 έως και σήμερα. Πρόκειται για ένα δεξαμενόπλοιο Aframax το οποίο πληροί τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001, 14001, 50001 και OHSAS 18001, τα οποία αποτελούν και πρότυπα συμμόρφωσης όλων των πλοίων του στόλου της ARCADIA. Επιπλέον, το AEGEAN POWER, όπως και όλα τα πλοία της ARCADIA, έχει λάβει πιστοποίηση Green Award.
Σήμερα η ARCADIA διαχειρίζεται ένα στόλο από 16 δεξαμενόπλοια (επτά Suezmax και εννέα Aframax), ενώ τρία ακόμα Suezmax είναι προγραμματισμένα για παράδοση από την Hyundai Heavy Industries τους πρώτους μήνες του 2017.
Το AEGEAN POWER μετρά 24 επιθεωρήσεις από την ημερομηνία παράδοσής του (2007) έως και σήμερα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του DNV GL, με μηδέν detentions και πιο σημαντικά μηδέν deficiencies να έχουν αναφερθεί. Στα παρακάτω διαγράμματα παρουσιάζονται τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία των δεικτών deficiency και detention για τον συγκεκριμένο τύπο πλοίων, οι οποίοι συγκρίνονται με εκείνους του AEGEAN POWER το οποίο έχει μηδενικές καταγραφές.
clip_image002
Το εξαιρετικό ρεκόρ σε επιθεωρήσεις Port State του πλοίου υποστηρίζεται επίσης από τα αποτελέσματα των ελέγχων των συστημάτων διαχείρισης SMC, ISSC και MLC του πλοίου, με μηδενικά «non-conformities» από την παράδοσή του έως σήμερα. ‘Ολοι οι έλεγχοι που έγιναν σε αυτή την περίοδο φαίνονται στο παρακάτω διάγραμμα:
ar
O Captain Δημήτριος Ματθαίου, Managing Director της ARCADIA, σχολίασε: «Το επίτευγμα αυτό αποδεικνύει τις προσπάθειες που αφιερώθηκαν στην αύξηση της ασφάλειας πάνω στο πλοίο καθώς και τις προσπάθειες όλου του πληρώματος που είχε το πλοίο από την παράδοσή του μέχρι τώρα. ‘Ολοι εμείς στην ARCADIA είμαστε πολύ υπερήφανοι που λαμβάνουμε αυτό το βραβείο από τον DNV GL. Είμαστε βέβαιοι και πιστεύουμε πως εξασκώντας τις αρχές και τον επαγγελματισμό μας θα πετύχουμε το όραμα της ARCADIA για μηδενικά περιβαλλοντικά, επαγγελματικά και σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια περιστατικά, για όλα τα πλοία του στόλου μας.»
arcadia3
Ο Captain Ματθαίου υπογραμμίζει ακόμη την έμφαση που δίνει η εταιρεία στο κομμάτι της εκπαίδευσης προσθέτοντας : « H ARCADIA έχει επίσης επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση της διαχείρισης και του προσωπικού των πλοίων, με συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση.Η ARCADIA πιστεύει ακράδαντα πως το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, τόσο στην θάλασσα όσο και στην στεριά, παρέχει και εγγυάται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των πελατών. Προκειμένου να υποστηριχθεί αυτή η προσπάθεια, η ARCADIA έχει ιδρύσει από το 2007 ένα in-house εκπαιδευτικό κέντρο όπου παρέχεται καθορισμένη εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας προσομοιωτές γέφυρας,μηχανής,υγρού φορτίου και GMDSS. Επιπλέον, μαθήματα κατάρτισης σχετικά την STCW και τον ναυτιλιακό κλάδο προσφέρονται στο προσωπικό των πλοίων αλλά και της ξηράς, σε στενή συνεργασία με διαπιστευμένα κέντρα εκπαίδευσης και παρόχους υπηρεσιών. Τέλος, από το 2016 η ARCADIA εφαρμόζει τις τελευταίες τάσεις στην εκπαίδευση, επιδιώκοντας το καλύτερο αποτέλεσμα στην προηγμένη κατάρτιση.»
arcadia1
Ο κ.Ιωάννης Χιωτόπουλος, DNV GL Regional Manager στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, αναφέρει: «Είμαστε πολύ περήφανοι για το εκπληκτικό ρεκόρ του AEGEAN POWER, με μηδέν PSC detentions και μηδέν deficiencies για περίοδο 10 χρόνων, από τότε που παραδόθηκε. Αυτό δείχνει τις εξαιρετικές προσπάθειες που κάνουν στην ARCADIA για αυτό το πλοίο, όπως κάνουν και για τον υπόλοιπο στόλο τους. Τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων Port State είναι ένας σημαντικός δείκτης ποιότητας για τον DNV GL και έτσι δίνουμε μεγάλη έμφαση σε αυτά. Προσπαθούμε να βοηθάμε τους πελάτες μας με διαφορετικούς τρόπους,έτσι ώστε να μπορούν να πετυχαίνουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε επιθεωρήσεις Port State.»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.