Φρανκφούρτη και Άμπου Ντάμπι κατεβάζουν τα ξίφη για να προχωρήσουν σε ‘αναγκαίο’...

Φρανκφούρτη και Άμπου Ντάμπι κατεβάζουν τα ξίφη για να προχωρήσουν σε ‘αναγκαίο’ και πολλά υποσχόμενο αρραβώνα

280
Φρανκφούρτη και Άμπου Ντάμπι κατεβάζουν τα ξίφη για να προχωρήσουν σε ‘αναγκαίο’ και πολλά υποσχόμενο αρραβώνα

Oι μέχρι πρόσφατα αντίπαλοι Etihad Airways και Lufthansa ανακοίνωσαν σήμερα την επίσημη πλέον συνεργασία τους στο χώρο του catering και της επισκευής κινητήρων και μηχανολογικού εξοπλισμού αεροσκαφών, ενώ δεν απέκρυψαν την πρόθεσή τους για περαιτέρω ενοποίηση των επιχειρηματικών τους δράσεων.

Οι συμφωνίες για το catering θα συνεισφέρουν άνω των 100 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ στην LSG Sky Chefs, ενώ εξασφαλίζεται πλέον και ένα σημαντικότατο νέο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του εθνικού αερομεταφορέα των ΗΑΕ και της Lufthansa Technik.

Ο CEO της Etihad, James Hogan χαιρέτισε τη συμφωνία ως ένα από τα σημαντικότερα βήματα συνεργασίας  για τον αερομεταφορέα με βάση το Abu Dhabi, με αλλοδαπούς αερομεταφορείς, όπου δεν υπάρχει μετοχική αλληλεξάρτηση.  Ήδη η Air Berlin έχει εκμισθώσει 33 αεροσκάφη της στην θυγατρική εταιρεία της Lufthansa, Eurowings, ενώ αναμένεται περαιτέρω συνεργασία της Alitalia με τη Lufthansa. H Air Berlin και η Alitalia ανήκουν στον όμιλο των εταιρειών, όπου επενδύει η Etihad, με τεράστιες ζημίες τους τελευταίους μήνες.

O απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad, James Hogan, δήλωσε πως ενδέχεται να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη και ευρεία συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα μεταξύ των δύο εταιρειών, αφήνοντας ανοικτά πολλά ενδεχόμενα για το κοινό πλέον μέλλον των δύο κολοσσών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lufthansa, Carsten Spohr, στην κοινή συνέντευξη τύπου στα ΗΑΕ που διεξήχθη σήμερα, αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες κρατικές  επιδοτήσεις προς τους αερομεταφορείς στον Αραβικό Κόλπο και επανέλαβε τη θέση του ότι οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο ανταγωνισμού που υποστηρίζει ο ΠΟΕ. “Μπορούμε να έχουμε τις διαφορές μας και να δουλέψουμε μαζί,” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, μάλιστα, εγκαινιάστηκαν οι νέες πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ Etihad και Lufthansa σε δρομολόγια μεταξύ του Άμπου Ντάμπι, της Φρανκφούρτης και του Μονάχου. Η Etihad θα έχει πλέον πρόσβαση σε τερματικούς σταθμούς της Lufthansa και στα δύο αεροδρόμια.

csm_20170201_PM_Etihad_LH_Group_Kooperation_d3b6592243

Φωτό: staralliance.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.