Ενοχλημένο το Yπουργείο για δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και για τη στάση...

Ενοχλημένο το Yπουργείο για δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και για τη στάση συνδικαλιστών του Λιμενικού Σώματος

150
Ενοχλημένο το Yπουργείο για δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και για τη στάση συνδικαλιστών του Λιμενικού Σώματος

Με αφορμή δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ και Blog, περί διακοπής του Internet σε 125 Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώνει μέσα από δελτίο Tύπου ότι, ό,τι γράφτηκε είναι ανυπόστατο και ψευδές:

«Σήμερα δεν διακόπηκε η παροχή του Internet σε καμία Υπηρεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Επειδή έληγε η παροχή Υπηρεσιών Internet, που κάλυπτε τις 125 αυτές Υπηρεσίες, το Υπουργείο, εγκαίρως προκήρυξε μειοδοτικό διαγωνισμό, οποίος δεν τελεσφόρησε.»

«Το Υπουργείο, μετά από διαπραγματεύσεις, εξασφάλισε ευγενική χορηγία από τον Όμιλο ΟΤΕ, με την οποία, οι 125 Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν δωρεάν Internet, επί ένα χρόνο. Μέχρι να ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, το Υπουργείο είχε δώσει, προληπτικά, οδηγίες προς τις Υπηρεσίες αυτές, για το πώς θα λαμβάνουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Η χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ επέτρεψε να μη χρειαστεί η εφαρμογή των οδηγιών αυτών.»

«Με τη χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ, το Ελληνικό Δημόσιο εξοικονομεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για ένα χρόνο» τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Στην ίδια ανακοίνωσή του η ηγεσία της Ακτής Βασιλειάδη εμφανίζεται, επίσης, ιδιαίτερα ενοχλημένη, τονίζοντας ότι οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι υπέγραψαν την ανακοίνωση για δήθεν διακοπή του Internet, εκτός του ότι εξέθεσαν την υπηρεσία τους, δίνοντας την εικόνα ενός σχεδόν υπό διάλυση οργανισμού, δεν είχαν την εντιμότητα να ρωτήσουν τους συναδέλφους τους αξιωματικούς σε τι στάδιο βρισκόταν η υπόθεση, για την οποία εργάστηκαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές δεν είχαν ούτε την επαγγελματική επάρκεια να επαληθεύσουν τα γραφόμενα, στη σχετική ανακοίνωσή τους.

Είναι πάντως από τις σπάνιες φορές τα τελευταία χρόνια που η ηγεσία της Ακτής Βασιλειάδη καυτηριάζει τόσο έντονα την ηγεσία των συνδικαλιστικών φορέων του Λιμενικού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.