H διττή σημασία του λιμανιού της Τεργέστης

H διττή σημασία του λιμανιού της Τεργέστης

187
H διττή σημασία του λιμανιού της Τεργέστης

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2015 που αφορούν τον κλάδο της κρουαζιέρας, ο αριθμός των επιβατών που εξυπηρετήθηκαν από τα ιταλικά λιμάνια ξεπέρασε τους 11 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 6,5% σε σχέση με το 2014. Αξιοσημείωτα ήταν τα αποτελέσματα του ίδιου έτους για το λιμάνι της Τεργέστης, το οποίο παρουσίασε αύξηση 204% στις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων και 95% στους επιβάτες κρουαζιέρας.

Για το συγκεκριμένο λιμάνι αισιόδοξα είναι και τα στοιχεία του 2016 που αφορούν τις μεταφορές εμπορευμάτων. Σύμφωνα με αυτά διακινήθηκαν εμπορεύματα βάρους 59,2 εκατ. τόνων, γεγονός που το κατατάσσει στην πρώτη θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα λιμάνια της Ιταλίας, όσον αφορά την ποσότητα των φορτίων που διαχειρίστηκε.

Η Τεργέστη αποτελεί σημαντικό λιμάνι και για τη μεταφορά εμπορευμάτων με σιδηροδρομικά μέσα, αφού όπως καταγράφηκε το περασμένο έτος ο αριθμός των τρένων που το προσέγγισαν ήταν 7.631. Είναι το πρώτο ιταλικό λιμάνι που συνδέεται σιδηροδρομικώς άμεσα και με μεγάλη συχνότητα με άλλες χώρες διεθνώς ( Αυστρία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.