Αυξομειώσεις στα dry, σταθερή η αγορά στα wet

Αυξομειώσεις στα dry, σταθερή η αγορά στα wet

313
Αυξομειώσεις στα dry, σταθερή η αγορά στα wet

Dry

Οι ναύλοι των capes στην περιοχή του Ατλαντικού έχουν βελτιωθεί ως αποτέλεσμα της αύξησης των εξαγωγών της Βραζιλίας ενώ στις διαδρομές μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας, οι ναύλοι έχουν μειωθεί. Για χρονοναυλώσεις ενός και δύο ετών τα capes μπορούν να αποκομίσουν ναύλο μέχρι και $10.750 και $11.000 ανά ημέρα αντίστοιχα τόσο για την περιοχή του Ατλαντικού όσο και του Ειρηνικού. Οι ναύλοι στα Panamax στην περιοχή Ατλαντικού και Ειρηνικού έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν σημάδια στασιμότητας και μικρής μείωσης. Για χρονοναυλώσεις έξι μηνών στην περιοχή του Ατλαντικού οι ναύλοι στα Panamax μειώθηκαν στα $11.500 ανά ημέρα, ενώ στην περιοχή του Ειρηνικού παρουσίασαν μικρή άνοδο στα $7.350 ανά ημέρα.

Στα Supramaxes οι ναύλοι σε χρονοναυλώσεις έξι μηνών μειώθηκαν κατά $500 και κυμαίνονται για την μεν περιοχή του Ατλαντικού στα $9.500 ανά ημέρα, για την δε περιοχή του Ειρηνικού στα $5.500 ανά ημέρα.

dry January 2017

Wet

H παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις Η.Π.Α. θα μπορούσε να αλλάξει τους σχεδιασμούς των μεγάλων παραγωγών κρατών για ισορροπία ζήτησης και προσφοράς στην αγορά του αργού πετρελαίου. Ειδικοί επί της αγοράς ενέργειας αναμένουν αύξηση παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως στην παραγωγή πετρελαίου στις Η.Π.Α. μέχρι το τέλος του έτους. Στο μεταξύ τα δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες λόγω της ακύρωσης φορτώσεων αλλά και των μεγάλων καθυστερήσεων που καταγράφονται ως αποτέλεσμα της φωτιάς που ξέσπασε σε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Μέσης Ανατολής την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά τα επίπεδα των ναύλων, τα Aframaxes μπορούν να επιτύχουν έσοδα μέχρι και 17.250 / pdpr για χρονοναυλώσεις ενός έτους ενώ οι ναύλοι για τα VLCC κυμαίνονται πέριξ των $30.250 / pdpr για χρονοναυλώσεις ενός έτους.

wet January 2017

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.