Η νομισματική πολιτική της Ινδίας επηρεάζει λιανεμπόριο και πετροχημικά

Η νομισματική πολιτική της Ινδίας επηρεάζει λιανεμπόριο και πετροχημικά

134
Η νομισματική πολιτική της Ινδίας επηρεάζει λιανεμπόριο και πετροχημικά

Ο ινδικός κολοσσός Reliance Industries Limited (RIL), προβλέπει μακροπρόθεσμη θετική επίδραση στο λιανεμπόριο από την πολιτική της απονομισματοποίησης, της απόφασης για απόσυρση χαρτονομισμάτων υψηλής αξίας από την κυβέρνηση της Ινδίας, παρά την αρχική αρνητική επίδραση που καταγράφηκε. Σύμφωνα με στελέχη της RIL, η πολιτική της απονομισματοποίησης της ινδικής κυβέρνησης έκανε, βραχυχρόνια, πιο επιφυλακτικό το αγοραστικό κοινό, επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στις καταναλωτικές του συνήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πετροχημικές εταιρείες του ομίλου κατέγραψαν θετικά αποτελέσματα, παρά το γεγονός πως αντιμετώπισαν προσωρινά κάποιες οικονομικές δυσκολίες. Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης της εγχώριας ζήτησης για τα πετροχημικά μειώθηκε μεν, αλλά αναμένεται να ανακάμψει σε σύντομο χρονικό διάστημα όταν οι επιδράσεις της ασκούμενης νομισματικής πολιτικής της κυβέρνησης του Νέου Δελχί απορροφηθούν από την οικονομία της χώρας.

Η κυβέρνηση Modi μέχρι το τέλος του 2016 στόχευε στην απόσυρση των νομισμάτων υψηλής αξίας κατά 86% για την αποφυγή της διαφθοράς, απόφαση που μακροχρόνια φαίνεται να αποδίδει καρπούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.