Δεκαετής κάθειρξη σε διευθύνοντα σύμβουλο της Daewoo Shipbuilding

Δεκαετής κάθειρξη σε διευθύνοντα σύμβουλο της Daewoo Shipbuilding

173
Δεκαετής κάθειρξη σε διευθύνοντα σύμβουλο της Daewoo Shipbuilding

Σε δέκα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε o Ko Jae-ho, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του ναυπηγείου DSME (Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering) από το 2012 έως το 2015. Το δικαστήριο της κεντρικής περιφέρειας της Σεούλ έκρινε τον Κο ένοχο για παραποίηση οικονομικών λογαριασμών, την περίοδο 2013-2014. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλεγεί, ο Κο  «φούσκωνε» τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας με σκοπό να παίρνει επιχειρηματικά δάνεια.

Παρά το γεγονός πως είχε κατηγορηθεί και το 2012 για λογιστική απάτη, ο Κο είχε αφεθεί ελεύθερος, λόγω έλλειψης αρκετών αποδεικτικών στοιχείων για την ενοχή του. Τον περασμένο Ιούλιο, ο Κο ανακρίθηκε στα πλαίσια μιας λογιστικής εξέτασης στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας. Στη συνέχεια, ο Κο κατηγορήθηκε επισήμως για συμμετοχή σε λογιστική απάτη ύψους 5,4 τρισεκατομμυρίων Γουόν ($ 4,6 δισεκατομμύρια).

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου βγήκε μια μέρα αφού ο Jung Sung-leep, πρόεδρος της DSME από τον περασμένο Μάιο, ανακρίθηκε επειδή δεν είχε συμπεριλάβει στις οικονομικές ζημίες της εταιρείας για το 2015, ποσά ύψους 120 δισεκατομμυρίων Γουόν. Αξίζει να σημειωθεί πως την περίοδο 2013-2015 η εταιρεία DSME έλαβε δάνεια ύψους 21 τρισεκατομμυρίων Γουόν.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.