Παράταση της έκθεσης «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Οι νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις»

Παράταση της έκθεσης «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Οι νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις»

103
Παράταση της έκθεσης «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Οι νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις»

Έως τις 5 Φεβρουαρίου 2017 παρατείνεται η έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Οι νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις», την οποία διοργανώνει το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού. Περισσότερους από 2.000 επισκέπτες έχει δεχθεί η Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, όπου εκτίθενται για πρώτη φορά τα νέα ευρήματα από το περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη επισκέπτονται καθημερινά την έκθεση περίπου 150 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η έκθεση περιλαμβάνει 30 αντικείμενα από την ενάλια αρχαιολογική έρευνα των ετών 2014 έως 2016, η οποία διεξάγεται από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων με την τεχνολογική υποστήριξη του αμερικανικού Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole.

Η σύγχρονη έρευνα στο χώρο του σπουδαιότερου ναυαγίου στον κόσμο, το οποίο σηματοδότησε τη γένεση της υποβρύχιας αρχαιολογίας, αποσκοπεί στο να συμπληρώσει τις γνώσεις μας σε σχέση με το ίδιο το πλοίο, οι ιδιαιτερότητες του οποίου φαίνονται στον εξοπλισμό και το μέγεθος του κελύφους του, αλλά και σε σχέση με το φορτίο του. Το σκαρί που χάθηκε στα Αντικύθηρα γύρω στο 50 π.Χ. ήταν γεμάτο θησαυρούς, έργα τέχνης και τεχνολογίας, που συνθέτουν ένα από τα πιο πλούσια φορτία της αρχαιότητας. Σε αυτό το ναυάγιο όπου βρέθηκε ο τελειότερος υπολογιστικός μηχανισμός της αρχαιότητας, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, χρησιμοποιήθηκε η υψηλότερη καταδυτική τεχνολογία από την εποχή των πρώτων ερευνών έως σήμερα.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης έχουν ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 16:00

Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 13:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.